Hirdetés

Így válts energiasémát processzorterhelés alapján



|

Az ingyenes GiMeSpace Power Control segítségével energiasémát válthatsz a Windows 10-ben, ha változik a processzorod terheltsége.

Hirdetés

Az energiasémák segítségével testre szabhatod a PC-d teljesítményét és üzemidejét. Bár a Windows 10 számos beállítást kínál az energiagazdálkodás terén, jó ötlet lehet, ha még jobban odafigyelsz arra, hogy meddig bírja az akkumulátorod egy laptopban. A GiMiSpace Power Contol egy olyan ingyenes alkalmazás, amely lehetővé teszi az energiasémák cseréjét, méghozzá a processzor terheltsége alapján. Amennyiben a CPU le van terhelve, akkor teljesítménycentrikus módba kapcsol a PC, normál terhelés mellett pedig a kiegyensúlyozott sémára vált. Természetesen az egyedi sémák is beállíthatóak. 

Hirdetés

Ehhez első körben töltsd le és telepítsd a GiMeSpace Power Controlt. Az extra ajánlatok mellől érdemes kivenned a pipákat a telepítés végéhez közeledve. 

A program futtatása után add meg, hogy milyen CPU-terhelés váltsa ki a takarékos sémát, illetve milyen terhelés a teljesítményre kihegyezett módot. Megadhatod, hogy a program milyen gyakran ellenőrizze a CPU terheltségét, illetve azt is, hogy minimum meddig maradjon aktív egy séma, mielőtt ismét vált a program. 

A sémák többek között úgy tudnak takarékoskodni, hogy korlátozzák a CPU fogyasztását. A teljesítménycentrikus mód ilyet nem tesz természetesen, kiegyensúlyozott sémánál viszont visszafogja a chipet a rendszer. 

Érdemes körültekintően állítgatnod, hiszen a takarékos mód nem előnyös, ha egy program nagy terhelést rakna a CPU-ra. Tétlen állapotban ráadásul elindulhat például a víruskereső, ami normális, de szintén megterhelheti a CPU-t. Egyedi sémánál pedig mindig ellenőrizd, hogy mennyire van visszafogva a processzorod. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.