Hirdetés

Így válts energiasémát tétlen PC-n



|

Az AutoPowerOptionsOK nem csak alvó módba tudja elküldeni a PC-d, ha egy ideje nem használtad. Energiasémát is tud váltani a tétlen állapotú gépeken.

Hirdetés

A Windows 10 Gépházában tetszés szerint választhatod ki, hogy a PC-d és a monitorod mennyi idő után térjen alvó állapotba, ha egy ideje nem nyúltál hozzá. Ha nem érinted meg a billentyűzetet vagy az egeret, akkor ennek hatására készenléti állapotba vált a kijelződ vagy pedig a teljes rendszer alvó módba kapcsol. A tétlenségi időt te magad adhatod meg ehhez. Ennek a lényege az, hogy energiát takaríthatsz meg. Mi jobb még ennél is? Az, ha már a tétlenségi állapot idején energiasémát is vált a PC-d. 

Hirdetés

Az AutoPowerOptionsOK egy olyan ingyenes program, amely nem csak alvó módba tudja elküldeni bizonyos tétlenségi idő után a rendszert és a kijelzőt. Ennél fontosabb, hogy képes megváltoztatni az aktuálisan használt energiasémát akkor, amikor a rendszer tétlen állapotban van. Tehát még az alvó mód előtt. 

Az alkalmazásnak hordozható és telepíthető verziója egyaránt létezik, így azt érdemes választanod, amelyiket praktikusabbnak tartod a gépeden használni. 

A program futtatása után tetszés szerint akár az alvó módokat is letilthatod a kezelőfelületről. Ha ezzel nem szeretnél babrálni, akkor vedd célba az [Auto Power Options Search] rész legördülőjét, és válaszd ki a [Keyboard or Mouse Events] elemet. Az eggyel jobbra lenyitható, időt tartalmazó legördülő sávban válaszd ki a tétlenségi időt. Ezután add meg az [Otherwise] résznél azt az energiasémát, amit a tétlenségi idő alatt aktiválnál. A [Then] résznél pedig azt, amit akkor kapcsolnál vissza, amikor a billentyűzethez vagy az egérhez hozzáérsz. 

A jobb alsó sarokban lévő kapcsolóval egyébként megtilthatod a programnak a futtatását, egészen addig, amíg szükség nincs rá. Az eseményeket kiváltó elemek alatt a program mutatja, hogy mennyi idő múlva következik be valamilyen változás. A jobb felső sarok [#To-Tray] gombjával a programot a tálca értesítési területére minimalizálhatod. 

Az alkalmazás menüsávjából egyébként számos rendszerbeállítást elérhetsz közvetlenül. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.