Hirdetés

Így vedd fel a képernyőd tartalmát a VLC-vel



|

A VLC egy igen sokoldalú médialejátszó, ami extra szoftver használata nélkül is képes a képernyőd tartalmát rögzíteni.

Hirdetés

Idővel mindenkinél eljöhet az a pillanat, hogy valamiért jó lenne felvenni a képernyőn megjelenő tartalmat. Lehet, hogy egy játékból kellene egy rövidke felvétel, esetleg a hibaelhárításhoz egy rövid klip. Természetesen rengeteg célszoftver létezik a képernyő tartalmának rögzítéséhez, azonban a legtöbb ember gépén már valószínűleg van ilyen, akkor is, ha nem tud róla.

Hirdetés

A VLC médialejátszó ugyanis egy olyan sokoldalú eszköz, ami tele van meglepetésekkel és trükkökkel. Képes például a képernyő tartalmát rögzíteni extra szoftverek bevonása nélkül. 

Ha te is szeretnéd erre a célra használni, akkor a művelethez első lépésben indítsd el a VLC médialejátszót. A program eszköztárában kattints a [Média] fülre, majd válaszd ki az [Átalakítás/Mentés...] sort. 

Ezt követően a megjelenő ablakban kattints rá a [Felvevőeszköz] fülre, és a [Felvételi mód] legördülő menüjében válaszd ki az [Asztal] lehetőséget. A felvétel kívánt képkockasebességénél adj meg egy értéket. Az alap felvételekhez a 15 fps is elég, de ha minőségi videót szeretnél, akkor próbáld meg a 30 fps-t. A magasabb ráta simább felvételt, de nagyobb fájlméretet jelent. 

Ezután kattints az [Átalakítás/mentés] gombra, és megjelenik egy párbeszédablak. Ebben egy tallózással ki kell választanod a fájl rögzítésének helyét. A start gombbal ezután elindíthatod a felvételt, a VLC mindent rögzít, ami a monitoron látható. Erről külön visszajelzést nem ad a program. A felvételt a [Stop] gombbal állíthatod le, a VLC kezelőfelületén. Ezután az MP4 videó mentése automatikusan megtörténik az előzőleg beállított mappába. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.