Hirdetés

Így védd magad a webes bányászattól



|

Az Adblock Plus immáron képes blokkolni a különböző weboldalakon keresztül terjedő webalapú bányászatot.

Hirdetés

Nem is olyan régen derült rá fény, hogy mi lehet a jövő egyik bevett pénzszerzési módszere: a The Pirate Bay torrentoldal ugyanis a felhasználóinak a gépén keresztül bányászott (titokban persze) digitális pénzt

Hirdetés

Bár nem ez volt az első oldal, amely bevetette a Coinhive javascript-alapú kódját az oldalait látogató felhasználókkal szemben, ez az akció olyan sok embert érintett, hogy komoly válaszokat és felháborodásokat váltott ki.

Miközben sokan nem akarnak lemondani az egyre magasabb árbevételekről, és a visszaélésekkel még nagyobb összegekre képesek szert tenni, addig várható volt, hogy a böngészők és a reklámblokkolók is felkészülnek majd az ilyen típusú bányászatra. 

Az Adblock Plus így is tett, és immáron a Coinhive-alapú bányászat ellen is van beépített szűrője. Ez azt jelenti, hogy a webes bányászatot biztosító szolgáltatók, a felhasználók, a böngészők és a kiegészítők között macska-egér harcra számíthatunk. 

Az Adblock Plus a Chrome és a Firefox böngészőkhöz is elérhető. 

A Chrome-ban és a Firefoxban az Adblock Plus beállításaiban saját szűrőt kell hozzáadnunk a funkció használatához, ehhez pedig a coin-hive.com/lib/coinhive.min.js kifejezést kell beillesztenünk. 

A beépülő és az új funkció egyébként Androidon is működik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.