Hirdetés

Így védheted meg fájljaidat gyorsan és hatékonyan



|

Kínos és bosszantó, amikor figyelmetlenségből törölsz egy fontos fájlt, ha pedig egy zsarolóvírus zárolja, az még fájdalmasabb élmény. Az IObit programjával megelőzheted ezeket.

Hirdetés

Rendszeresen, évente kétszer érkezik komolyabb frissítés a Windows 10-hez, amelyekkel újabb és újabb biztonsági funkciók válnak elérhetővé, ám az igazán fontos fájljaink védelmével kapcsolatban sosem lehetünk elég óvatosak. Ebben nagy segítségedre lehet az IObit programja, amely többszintű fájlvédelmet kínál.

Elrejt és megvéd

Végtelenül egyszerű, már-már gyanúsan üres a kezelőfelülete az IObit biztonsági segédprogramjának, de a látszat ne tévesszen meg, odabent fejlett védelmi algoritmus dolgozik. A Protected Folder Pro használata annyiban merül ki, hogy a védelmezni kívánt fájlokat és könyvtárakat egyszerűen bedobálod a főablakba, így a program ezeket azonnal védelme alá helyezi. A Beállítások\Zárolási beállítások alatt megadhatod, hogy pontosan milyen funkciót is szeretnél a szoftvertől.

Hirdetés

Ha a maximális védelmet választod, a hozzáadott mappák és állományok olvasása, módosítása, törlése mind le lesz tiltva, sőt az IObit szoftvere el is rejti ezeket, így a Windows Intézőjében sem fogod látni a védett tartalmat, ha zárolt fájlszéfet használsz. Ezt a szabályt lazíthatod, és akár az elrejtést és olvasási hozzáférést is megadhatod, a védelem ilyenkor a törlésre és a módosításra fog vonatkozni. Ez azért hasznos, mert nem nehezíti meg a géphasználatot, miközben állományaid biztonságban lesznek a támadásoktól, zsarolóvírusoktól, illetve a véletlen felhasználói beavatkozásoktól.

Egyszerű és magától értetődő használata az egyik legnagyobb erőssége a Protected Folder Prónak. Hatékony szoftver, de csupán alapszintű, vagyis hordozható tárolókon nem működik, egyetlen jelszó tartozik minden védett állományhoz (ennek erősségét sem ellenőrzi a szoftver), csoportosításra nincs lehetőség, a zárolt fájlokat pedig nem látja el a Windows Intézőben semmiféle jelzéssel.

Ha szeretnéd ezt, valamint további remek teljes verziós programokat, biztonsági szoftvereket és értékes PC-játékokat ajándékba kapni, akkor vedd meg a 2021/02-es PC World magazint itt!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.