Hirdetés

Így virágoztatná fel Elon Musk a Twittert



|

Sokan féltik a közösségi oldalt Elon Musktól, viszont a milliárdosnak látszólag nagy tervei vannak.

Hirdetés

Április végén lett hivatalos, hogy Elon Musk megvásárolja a Twittert, ahol az elmúlt években igencsak aktív volt, és rengeteg követőt gyűjtött maga köré.

Időközben már kaptunk is ízelítőket abból, hogy milyen lehet a közösségi oldal az új irányítás alatt, és habár sokan határozottan ellenzik a felvásárlást, ez nem jelent akadályt az üzletember számára, hogy tovább szövögesse terveit.

Hirdetés

A The New York Times állítólag megkaparintotta Musk azon ötleteit, amelyekkel a tervek szerint felturbózná a Twitter működését, és bizony elég ambiciózus dolgokra derült fény. A megszerzett infók alapján a közösségi oldal éves bevétele elérheti a 26,4 milliárd dollárt 2028-ra, ami óriási ugrás volna a 2021-es 5 milliárdhoz képest. Musk elképzelése szerint ekkorra a felhasználók száma is elérné a 931 milliót (2021-ben 217 millió volt ez az adat), és a tavalyi 24,83 dollárról 30,22-re emelkedne a felhasználónkénti átlagbevétel is.

Jelenleg a Twitter szinte teljes egészében a reklámokból termeli a pénzt, de Musk ezt is szeretné megváltoztatni. A terv az, hogy 12 milliárdot továbbra is a reklámok hoznak majd, de 10 milliárd befolyhat az előfizetésekből, a maradék pedig a licencelésből és az egyéb fizetésekből. Ezek az elképzelések komoly változásokat vetíthetnek előre, de egyébként már most is elő lehet fizetni a közösségi oldalon a Twitter Blue-ra, amelynek tagjai Musk reményei szerint elérhetik a 159 milliót 2028-ra.

A milliárdos egy rejtélyes, "X" nevű valamit is el akar indítani, amitől szintén 108 millió előfizetőt remél 2028-ra. A tervek megvalósításához kell némi áldozatot is hozni, a The New York Times szerint jövőre elküldhetnek egy csomó alkalmazottat, így amíg tavaly 9225-en dolgoztak a Twitternél, addig 2023-ra ez a szám 8332-re csökkenhet. Musk viszont új arcokat is felvenne, 2025-re 11072-re bővítené az állományt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.