Hirdetés

Ijesztő mennyiségű Squid Game malware lepte el az internetet



|

Többek közt már kamu jelmezboltokkal is trükköznek az internetes csalók.

Hirdetés

A Netflix rekord népszerűséget elért sorozata, a dél-koreai Squid Game (magyarul Nyerd meg az életed) nem csak a streaming óriásnak hajt hasznot, hanem a globális őrületet kihasználó internetes csalóknak is.

Néhány napja adtunk hírt a Google Play Áruházban felbukkant, kártevőt rejtő Squid Game-alkalmazásról, ez azonban a jelek szerint csak a jéghegy csúcsa volt.

Hirdetés

Az orosz Kaspersky kiberbiztonsági cég nemrég publikált jelentése ugyanis arra figyelmeztet, hogy többtucatnyi fertőző fájl kering az interneten, amiket a Squid Game-re utaló nevekkel álcáznak a támadók. A fájlokat változatos módokon, például e-mail kampányokban, alternatív alkalmazásboltokban és weboldalakon terjesztik.

Az utóbbi műfaj legkreatívabb példái azok a kamu jelmezboltok, melyek a Halloween előtti keresletre rájátszva kínálnak Squid Game témájú jelmezeket, valójában azonban csak az átejtett vásárlók bankkártya-adataira utaznak. A sorozat körüli felhajtás miatt rengetegen keresnek ilyen öltözéket, így a csalók is sokat kaszálhatnak a trükkel.

"Csak idő kérdése volt, hogy a Squid Game is slágercsalivá váljon. Mint minden más felkapott téma esetében, a kiberbűnözőknek itt is jó megérzéseik vannak arról, hogy mi működik és mi nem. Mondanom sem kell, hogy a célpontok végül elveszítik az adataikat, a pénzüket és még rosszindulatú programokat is telepítenek a készülékeikre. Ezért rendkívül fontos, hogy a felhasználók ellenőrizzék a webhelyek hitelességét, amikor a sorozatot szeretnék streamelni, vagy rajongói termékeket vásárolnak."

- nyilatkozta Anton V. Ivanov, a Kaspersky biztonsági szakértője.

Érdemes tehát fokozott óvatossággal közelíteni a Squid Game-mel kapcsolatos tartalmakhoz, legyen szó az internetről, vagy a mobiltelefonos alkalmazásboltokról.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.