Hirdetés

IKEA-bemutatóteremmé változtatja a lakásodat a Google



|

A kék-sárga bútoráruház különleges megoldással könnyíti meg az otthoni bútorzat megtervezését.

Hirdetés

Az IKEA már majdnem egy évtizede kifejlesztette a kiterjesztett valóságot (augmented reality) is tartalmazó applikációját, most azonban már nem kell külön letöltéssel és telepítéssel vesződni, ha meg szeretnénk nézni, hogy mutatna a Klippan kanapé vagy a Vejmon dohányzóasztal a lakás bizonyos pontjain.

A 9to5Google számolt be róla, hogy a svéd bútoráruház-lánc és a Google legújabb együttműködése éppen ezt teszi lehetővé.

A kiterjesztett valóságot már felhasználta hasonló célokra néhány cég, az IKEA azonban valószínűleg a legnagyobb, amelynek termékei mostantól 3D-ben is megtekinthetőek, egyenesen a Google keresési találatai között.

Hirdetés

A különleges megoldás egyelőre az Android operációs rendszert futtató készülékeken érhető el, azon belül is az önálló Google kereső-applikációban. Az adott termékre rákeresve megjelenik egy View in 3D feliratú gomb, ami magyarul feltehetően Megtekintés 3D-ben vagy hasonló szöveggel lesz látható.

Ha erre kattintunk, megjelenik az adott bútordarab háromdimenziós modellje, amelyet ide-oda forgathatunk, hogy bármilyen szögből megtekintsük. Emellett megjelenik egy újabb opció: View in your space, amely megnyitja a hátlapi kamerát és a valóság képére ráhelyezi a bútor 3D-modelljét.

Így már leellenőrizhetjük, hogy elfér- e a tervezett helyen az adott bútordarab, illetve, hogy a színe passzol-e a berendezéshez. Nagyítani vagy kicsinyíteni nem lehet, de ez nem is baj, mert így elkerülhető, hogy egy rossz mérés miatt bosszankodás legyen a vége, amikor kiderül, hogy mégis másfél centivel szélesebb, mint gondoltuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.