Hirdetés

Frappáns válasz a trolloknak: ülőgarnitúrából épített betűket az IKEA



|

Az egész egy ártatlan tervezőeszköznek indult, aztán felkapta a mémgyár, a bútoráruház pedig úgy döntött, felveszi a kesztyűt.

Hirdetés

Az internet egy kegyetlen hely. Elég egy véletlen hiba, máris lecsapnak rád, és mémet gyártanak belőled. De igazából már hiba sem kell hozzá, simán elég az, hogy a trollkodásra éhezők találjanak bármit, amit átalakíthatnak, megkutyulhatnak, hogy valami vicces vagy épp csipkelődő tartalom legyen belőle. Aztán már csak az a kérdés, hogy válaszol erre a trollkodás célpontja.

Hirdetés

Jelen esetben az IKEA bútoráruház-lánc indította el a folyamatot azzal, hogy weboldalán egy online ülőgarnitúra-tervező alkalmazást tett elérhetővé. Ebben semmi mást nem lehet tenni, mint az elérhető alapelemekből összeállítani álmaink szobabútorát. Legalábbis erre gondolhattak a fejlesztők, azonban az internet csodás népe természetesen rávetette magát a csodás lehetőségre. A szófa-alkatrészekből aztán terveztek betűket, labirintust, meg mindent, amit csak a rendszer lehetővé tett.

Igen, mielőtt bárki megkérdezné, volt nemiszerv is, de azt talán nem linkelnénk ide, tessék kiguglizni, ha valakinek erre van ingerenciája.

Mindenesetre az egyik népszerű szófa-tervezési módszer az lett, hogy a próbálkozók mindenféle csodaszép üzeneteket raktak össze a bútor-betűkből. És ekkor színre lépett az egészet tudtán kívül elindító IKEA, és ledobta a bombát.

A bútortervező aloldalra ugyanis kitett egy hivatkozást egy olyan betűtípusra, amelyet épp a mémek alapján alkotott meg: a Soffa Sans pakkban kétfajta ülőgarnitúrából összerakott fontkészletet találunk, amelyet simán használhatunk a számítógépen bármilyen szoftverben ugyanúgy, mint a megszokott Arialt, Times-t vagy egyebeket. És így nem kell tovább nyüstölni az online bútortervező alkalmazást sem, megkapjuk a betűket készen.

Kifejezetten frappáns visszavágó mindez, mert ugye ilyenkor mások besértődnek, letiltanak, vagdalkoznak, itt viszont az IKEA azt mondta: másra használjátok, mint amire kitaláltuk? Akkor tessék. Jófejségből jeles.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.