Hirdetés

Illegális Bitcoin-erőművet buktattak le a szaunázó szomszédok



|

Zavarta a jómódú lakókat a felszálló repülőgép hangját idéző zaj.

Hirdetés

Eddig is megvoltak az árnyoldalai a kriptovaluták farmolásának, nemrégiben viszont egy újfajta probléma ütötte fel a fejét, ami a világ egyre több pontján okoz fejfájást, sokszor azoknak, akik azt sem tudják mi fán terem a Bitcoin.

Kínából már több olyan történet is eljutott hozzánk, amelyekben masszív energiaigényük miatt korlátoztak kriptovaluta-bányákat, most pedig Kanadából érkezett egy hasonló hír, némi illegalitással és aktív lakóközösséggel megfűszerezve.

Hirdetés

Történt ugyanis, hogy a Link Global, egy kanadai Bitcoin érdekeltségű cég, két erőművet is létrehozott magának a helyi hatóságok és a lakosság tudta nélkül. Ehhez a jómódú Alberta közösséghez közeli, felhasználatlan természetes gázokat alkalmazták.

Ezek az energiaforrások azonban csak úgy parlagon hevertek, arról, hogy a Link Global ezekre támaszkodott, még a tulajdonos Maga Energy sem tudott. Az illegális tevékenységet végül úgy az leplezte le, hogy a környék jómódú lakói egyre több panaszt tettek arról, hogy miközben a hátsó kertben a szaunájukban pihennek, valami hangos, repülőgépet idéző zaj zavarja meg a pihenésüket.

A nyomozás végén kiderült, hogy a Link Global két erőművet is üzemeltetett, amelyek összesen akár 6000 texasi lakás (más környék, a példa azért érdekes, mivel az USA déli részén többször is kialakult energiahiány az elmúlt időszakban) energiafogyasztását is képesek lettek volna fedezni. A Bitcoinban utazó cég most 5,6 millió dolláros kártérítést kell, hogy fizessen a lopásért, amiről ők úgy vélekednek, hogy csupán a jogilag nem kellő alapossággal szabályozott szürke zónában mozogtak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.