Hirdetés

Illegális túlórában szerelték össze a diákok az iPhone X készülékeket



|

Az Apple vizsgálata szerint a diákok önként jelentkeztek, de a hosszú műszak ennek ellenére illegális volt.

Hirdetés

A Foxconn nevéről általában az jut az eszünkbe, hogy az Apple iPhone készülékeit szereli össze. Így volt ez az iPhone X esetében is, azonban a Financial Times jelentése fényt derített rá, hogy hat diákot illegálisan túlóráztattak annak érdekében, hogy minél több iPhone X legyen összeszerelve, és teljesíteni tudják az előrendeléseket. 

Hirdetés

A fiatalokat állítólag számos alkalommal 11 órás műszakokban dolgoztatták, ezzel pedig megszegték a kínai törvényeket, amelyek a gyakornok diákokat védik. 

A jelentés megjegyzi, hogy a diákok önként jelentkeztek a hosszú műszakokba, ugyanakkor kötelezővé is tették nekik a munkát a Foxconn gyárakban - ellenkező esetben nem végezhettek volna a középiskolában. 

Nem ez az első eset, hogy kedvezőtlen munkakörülményeket emlegetnek a Foxconn gyáraival kapcsolatban, amelyekben egyébként rengeteg márka készülékeit szerelik össze, nem csak az Apple termékeket. 

Terry Gou, a Foxconn ügyvezetője annyira szorult helyzetben érezte magát korábban, hogy a túlórázó dolgozókat mind lecserélte volna robotokra. 

Mi lett ebből az elmúlt években? Állítólag az egyik diák napi 1200 kamerát rakott össze az iPhone X készülékekhez, ilyen teljesítményre, sebességre és precízióra pedig egyetlen robot sem képes azóta sem. 

Az Apple saját vizsgálatot indított, amely megállapította, hogy a diákok önként vállalták a munkát, amiért kompenzálták őket - azonban a túlórát nem lett volna szabad engedni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.