Hirdetés

Ilyen egy PC, amivel kevésbé fájdalmas egy dolgos hétköznap



|

Létezik olyan notebook, ami képes a legsötétebb hétfő reggelen is rávenni, hogy nekivágj és tanulj vagy dolgozz. Megmutatjuk, miként képes bearanyozni hétköznapjaidat egy PC.

Hirdetés

Bézs, szürke, unalmas, megszokott - kinek is van kedve munkanap kezdetén leülni és az összes nyűgét elviselni egy lehasznált, lassú és elavult gépnek? Van azonban egy nagyon jó hírünk: ezen változtathatsz, méghozzá akár olcsó, középkategóriás vagy csúcsligás géppel. Megmutatjuk, mire érdemes 2021 őszén váltani.

Hirdetés

4 év gondtalan számítógépezés

Induljunk ki abból az abszolút jogos elvárásból, hogy ha valaki új laptopot vesz, úgy számol, hogy legalább 4 évig nem kell annak leváltásán agyalnia. Ezt a mai gépek nagy része teljesíti is, de persze nem mindegyik: egyrészt a konfigurációra, másrészt a megépítésre is oda kell figyelni, mert mit sem ér a bika konfig, ha nyeklő-nyakló, PET-palackos műanyagházba van csomagolva egy borzalmas kijelzővel.

Az Asus VivoBook S14 S433 gépére nem nehéz rátalálni a szaküzletekben: többféle szín, vékony káva és az immáron ikonikusnak tekinthető színes falú ENTER-gomb is segítenek abban, hogy megakadjon egy divatos VivoBookon a szemed. Már a kezdőkonfigurációnak sincs oka a szégyenkezésre: 11. generációs Intel Core i5-1135G7-es processzor dolgozik benne, ami négymagos és egy Intel Xe Graphics videovezérlőt is rejt. Ez hajtja meg a 14 colos, full HD-s LED-kijelzőt, míg az operációs rendszer egy 256 GB-os NVMe PCIe SSD-ről száguld.

Ez a kezdőkonfig 250 ezer forint, ami már az alapadatokat nézve is jó árnak tekinthető, de érdemes még megemlíteni, hogy a mindössze 1,4 kg-os gép 8-9 óráig bírja, alumínium a burkolata, természetesen kapott webkamerát és Type-C portot és a legújabb Wi-Fi 6 szabvánnyal kapcsolódik a hálózatra. A billentyűzet magyar kiosztású és háttérvilágításos, így semmi sem állhat az utadba, ha az éjjeledet is szeretnéd hasznosan tölteni.

Ha egy fokkal vékonyabb keretes, még nagyobb fényerejű, abszolút színhelyes kijelzővel szeretnéd notebookodat, A VivoBook S435 lesz a befutód, amiért nem sokkal kérnek többet az S433-nál.

Elegancia és modern trükkök

A ZenBookok évek óta töretlen népszerűségnek örvendenek hazánkban, és ez nem a véletlen műve. Jó példa erre az új ZenBook 13, vagyis az UX325-ös modellcsalád, amely Intel Core i3-1005G1-es processzortól egészen Intel Core i7-1165G7-ig kérhető többféle kiszerelésben. A 250-500 ezer forint közé pozícionált ZenBook 13,3 colos NanoEdge kávával körbevett kijelzője full HD-felbontású és nagy fényerejű, így szabadban is könnyedén dolgozhatsz vele. A 11. generációs Intel processzor nem csupán gyors, de ha kell, takarékos is, így egyetlen töltéssel akár 22 órát is használhatod gépedet. Az sem baj, ha mégis tölteni kell és nincsen nálad a gyári adapter, mert Type-C portján hagyományos PD-USB töltővel is felpumpálhatod az akkumulátort. A mindössze 1,1 kg-os gép szinte elvész egy táskában, így hordozásában nem fogsz elfáradni és attól sem kell tartanod, hogy nem tesz jót a gépnek a cipelés, mert az alumínium készülékház nagyon masszív és strapabíró - erről aztán nem nehéz elhinni, hogy nem csupán négy évet, de akár sokkal többet is kibír.

Az akár 2 TB-os, villámgyors SSD és rengeteg memória mellett arcfelismerős webkamerát és NumberPad szolgáltatást is élvezhetsz - ilyenkor a touchpad átvált numerikus billentyűzetté, hogy a számokat egyszerűbben tudd begépelni.

Az Asus nem fukarkodott az extrákkal sem, holott a ZenBook 13 vételára nem nevezhető luxuskategóriásnak. A gép mellett a dobozban találsz egy Type-C - jack átalakítót, egy RJ45-ös, USB-s Ethernet-adaptert és még egy minőségi, elegáns védőtokot is. Természetesen ahogy a többi Asus laptopra, úgy a ZenBook 13-ra is 3 év garancia vonatkozik.

Különc és praktikus egyben

A hagyományos notebookok és hibridek felett létezik még egy kategória, amely nem csupán egyedi és látványos, de hasznos is egyben, különösen akkor, ha szeretsz egyszerre több mindent csinálni gépeddel, vagy például videót, képet szerkeszteni, kreatívkodni és így tovább. Az Asus ZenBook Duo 14 (UX482) amellett, hogy kompakt, 14"-os ultrabook, tartalmaz egy másodlagos érintőkijelzőt is a billentyűzet felett. Ezt a Windows második kijelzőként kezeli, így rengeteg mindenre felhasználhatod, de természetesen az Asus segédprogramját is segítségül hívhatod. Ez már csak azért is előnyös, mert a Windows Aero ablakkezelését kibővítve nagyon hasznos szolgáltatásokat ad a kezed alá, hogy soha nem tapasztalt hatékonysággal tudj minél könnyebben minél több dolgot elvégezni.

Természetesen ehhez kellően erős konfiguráció is szükséges, ami szintén adott. A gépet Intel Core i7-1165G7 hajtja akár 16 GB RAM-mal és 2 TB-os NVMe PCIe SSD-vel kiegészítve. Az UX482-k természetesen kezelik a stylust is, sőt, ezt a dobozban meg is találod hozzá, illetve egy GeForce GPU is segít abban, hogy akadozásnak, leállásnak még a látszata se merüljön fel. A ZenBook Duónál jelenleg különlegesebb notebookot keresve sem találhatsz a piacon - miközben az extravaganciának haszna is van!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.