Hirdetés

Ilyen gép kell, hogy Windows 11 alatt Android appokat futtathass



|

Külön rendszerkövetelményeket kapott a Windows 11 funkciója, amivel Android alkalmazásokat futtathatunk a PC-nken.

Hirdetés

Sokak számára a Windows 11 egyik legérdekesebb újítása, hogy Android-alkalmazások futtatását is támogatja az operációs rendszer, nekik pedig biztosan csalódás volt, hogy a megjelenésre nem került be ez a funkció.

Korlátozásokkal ugyan, de nemrég elkezdte tesztelni az emuláció működését a Microsoft, ennek kapcsán viszont kiderült, hogy a készítők az operációs rendszer normál rendszerkövetelményeinél szigorúbb gépigényt támasztanak az androidos alkalmazások futtatásához.

Míg a Windows 11 normál esetben telepíthető egy olyan gépre is, amibe csak 4 GB memória került, és egy lassabb, HDD háttértárat használ, addig az Android appok használatához legalább 8 GB RAM-ra van szükségünk - de a Microsoft szerint ennek a duplája ajánlott -, illetve a normál merevlemezeknél gyorsabb SSD-re is szükségünk lesz.

Hirdetés

Ami a processzorokat illeti, legalább egy nyolcadik generációs Intel i3-as, vagy egy, az AMD Ryzen 3000-es szériájába tartozó CPU-ra van szükségünk a mobilalkalmazások Windows 11-es futtatásához.

A megnövekedett memóriaigényt minden bizonnyal az Android rendszer emulációja okozza, az SSD-re pedig azért van szükség, mert az alkalmazások eredeti környezetét jelentő mobileszközökön a HDD-knél gyorsabb flash-memória van használatban.

Ahhoz viszont, hogy kipróbálhassuk, ez a PC-nken hogy működik, vagy várnunk, vagy ügyeskedünk kell egy kicsit, ugyanis a Windows 11 új funkcióját egyelőre csak az Amazon App Store-on keresztül érhetjük el.

A kapcsolódó blogposzt szerint pedig ez a piactér egyelőre csak a Windows saját alkalmazásboltjának amerikai változatából tölthető le (egész pontosan az Egyesült Államokból). Ehhez hasonlóan a Google saját platformja, a Google Play is földrajzilag behatárolt bétatesztet tart, ők pedig ázsiai felhasználókat engedtek be először Dél-Koreából, Tajvanból és Hong Kongból.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.