Hirdetés

Ilyen lehet az új iPad mini



|

Az Apple legkisebb táblája az iPad Pro formanyelvi megoldásaival születhet újjá.

Hirdetés

Apple-fronton a tavalyi ősz egyik nagy híre volt, hogy a cupertinóiak teljesen átszabták az iPad Airt, a középkategóriás táblagép így már a 2018-as iPad Próval debütált Home-gomb nélküli, lecsapott élű házban tündökölhet. A frissítés sajnos jelentős drágulást hozott, de az Apple kevésbé árérzékeny vásárlói valószínűleg így is lecsaptak rá.

Az Air frissülésével viszont rögtön megkezdődtek a találgatások, hogy vajon mikor kerül sor a 2019 márciusa óta változatlan iPad minire. Az Apple táblagépes kínálatának legkisebb, 7,9 hüvelykes darabja a Pro és az Air mellett ugyanis most kissé ódivatúnak hat a vastag káváival, s az sem teszi vonzó ajánlattá, hogy olcsóbban juthatunk hozzá az azonos formát és azonos hardvert (A12 Bionic) használó 10,2 hüvelykes alap iPadhez.

Hirdetés

A pletykák szerint azonban az idén már a mini is átléphet az új korszakba, s egy szivárogtatás most azt is megmutatja, hogy miként fest majd az apróság 6. generációja. A képeket a Front Page Tech osztotta meg, ám ezek nem közvetlenül nyilvánosságra hozott gyári renderek, hanem állítólagos belsős forrásokból származó tervrajzok és fotók alapján készültek az informátor kilétének titokban tartásáért.

A képek tanúsága szerint a mini egy kicsinyített iPad Air lesz, vagyis nem a Pro keskenyebb káváit kapja meg. Ezzel búcsúzik a Home-gomb, a készülékház mérete viszont Mark Gurman korábbi jelentése alapján még így is szélesebb és magasabb lesz 3-3 mm-rel. Az ujjlenyomat-olvasó a kissé megnyújtott bekapcsológombra kerül, ahogy azt az iPad Air és az iPad Pro párosánál már megszokhattuk.

A források továbbá új tartják, hogy a drágább tesókhoz hasonlóan a mini is dobja a Lightninget, és a frissített modell már USB-C csatlakozóval érkezik. A táblagéphez bemutathatnak egy új, kisebb Apple Pencil-variánst is. Odabent elvileg a 2020-as A14 chipset dolgozik majd, tehát a legkisebb almás tábla nem kapja meg a várhatóan idén ősszel érkező A15-ös vasat. Lesz viszont 5G-s változat, és 3 színből is választhatunk (ezüst, asztroszürke, arany).

Várakozások szerint az iPad minit még ebben az évben bemutatják, s ha így lesz, arra az Apple őszi termékrajtán érdemes számítanunk. Tavaly különálló online műsorokon leplezték le az iPadeket és az iPhone 12-szériát, a cég  idei terveit egyelőre homály fedi.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.