Hirdetés

Ilyen lenne 2023-ban a Windows Phone, ha nem végez vele a Microsoft



|

Látványos koncepció forgatja meg a kést a megboldogult Windows Phone rajongóinak szívében.

Hirdetés

Nyolc-tíz évvel ezelőtt még jóval izgalmasabb volt az okostelefonos szegmens, hiszen az Apple és a Google mellett akkoriban két másik jelentős szereplő, a Microsoft és a BlackBerry is nekifutott, hogy egy széles körben használt saját platformot teremtsen az első iPhone megjelenésével berobbant piacon.

A kettő közül erre talán a Microsoftnak volt nagyobb esélye, ám hiába adta magát az ökoszisztéma-építés a Windows PC-k és az Xbox platform bevonásával, a Windows Phone és az abból kinőtt Windows 10 Mobile végül nem lett átütő siker, így a redmondiak 2017-ben leállították a platform fejlesztését. A Windows-mobilok rajongói azóta is szép emlékeket ápolnak az operációs rendszerről, ami most egy látványos koncepción támadt fel a hamvaiból.

Hirdetés

Az elképzelés az AR 4789 nevű koncepciógyáros munkája, aki azt igyekezett felvázolni, hogy miként is mutatna a Microsoft telefonos platformja, ha még 2023-ban is létezne. Egy ilyen forgatókönyvben természetesen csakis a vállalat aktuális üdvöskéje, a Windows 11 kaphatja a főszerepet, amely mobilos keretek közé átültetve mutatja meg magát az alábbi videón.

A "Windows 11 for Mobile" látványát a PC-s kiadásból ismert Fluent Design formanyelv uralja, és olyan asztali alkalmazások köszönnek vissza benne, mint a Fájlkezelő, az Edge böngésző vagy a Cetlik. A minden részletre odafigyelő készítőnek pedig még némi humorra is maradt ereje: 1:28-nál és 2:51-nél befigyel a rettegett kék halál, mert ugye enélkül nincs igazi Windows, fusson is éppen bármilyen eszközön.

Mindenki döntse el maga, hogy kedvére való-e a koncepció, mi például egy kissé zsúfoltnak tartjuk, de nem szabad elfelejteni, hogy nem egy seregnyi UI-tervező (akik egyébként a Microsoftnál sem mindig állnak a helyzet magaslatán), hanem egyetlen ember munkájáról van szó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.