Hirdetés

Ilyen lenne a Windows 95 okostelefonon



|

Valaki úgy döntött, hogy ideje bemutatni, milyen is lenne egy Windows 95-re építő okostelefon.

Hirdetés

A YouTube egyik sztárja úgy döntött, hogy ideje megmutatni egy olyan dolgot, amelyről sosem tudtuk, hogy látni akarjuk. Milyen lenne a Windows 95 mobil operációs rendszerként? 

Hirdetés

Nem, nem a Windows CE-re gondolunk, ami eredetileg egy évvel a Windows 95 után jelent meg, és konkrétan mobilos rendszerként vetették be. Sokkal inkább arra, hogy mi lenne, ha a Windows 95 egy modern mobilos operációs rendszer lenne? 

Modern, mert a koncepcióban mellékelt hardver egy középkategóriás okostelefonnak néz ki, a kezelőfelületet a Windows Phone csempés kialakítása inspirálta, az alkalmazásboltban pedig Twitter is van. Ugyanakkor a Windows 95 letisztult és összetéveszthetetlen kinézete is jelen van. 

Mindenhol szürke ablakok és szürke gombok vannak, és csupa olyan apró elem, ami még a régi időkből lehet ismerős. A mobilos Internet Explorer persze hibaüzenetet dob, vannak Steve Ballmer-videók, azt pedig sosem tudjuk, hogy milyen appban vagyunk, elvégre mindenhol minden szürke. A koncepciót Kamer Kaan Avdan rakta össze a 4096 csatornáján. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.