Hirdetés

Ilyen lesz a Firefox androidos jövője



|

Itt a Firefox Preview nevű app, ami megmutatja, hogy milyen jövőt képzel el Androidon a Firefox böngésző számára a Mozilla.

Hirdetés

A Mozilla évek óta kínál böngészőket Androidra, azonban jelenleg azon dolgozik, hogy teljes mértékben újraírja a Firefoxot, ami az új GeckoView könyvtárat használja. A munka jelenleg is tart, de a Mozilla mindenki számára lehetővé teszi, hogy megnézze, mit hoz a jövő Androidon. 

Hirdetés

Ezt konkrétan a Firefox Preview alkalmazás mutatja meg, ami elérhető a Google Play Áruházon keresztül. Az új Firefox gyorsabb, támogatja a sötét és világos témákat, új laprendszert és alsó navigációt használ. Vannak azonban hiányzó funkciók is. A Firefox Preview egyelőre nem támogatja a beépülőket. 

Miért éri meg a Firefoxot használni Androidon a Chrome helyett? Ha valaki így teszi, akkor olyan böngészőt támogat, ami az ingyenes és nyílt forráskódú szoftvert helyezi előtérbe - de az is lehet, hogy az illető PC-n is használja a Firefoxot, és szeretné szinkronban tartani az adatait. Szintén pozitívum, hogy a beépülők segítik a jelszavak kezelését, a reklámok blokkolását vagy a videók háttérben való lejátszását. 

Éppen ezért a Firefox Preview egy kissé hiányos a hivatalos, jelenlegi Firefoxhoz képest. Észrevehetően gyorsabb viszont, a Mozilla szerint akár kétszer gyorsabb is lehet az új böngésző, ami követés elleni védelemmel rendelkezik. A Firefox Focus fejlesztését eközben hátrasorolták, így bár tovább működik, innentől kezdve nem élvez figyelmet a Mozilla részéről. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.