Hirdetés

Ilyen még nem volt: felszállt az első minihelikopter a Marson



|

Sikeresen felemelkedett a talajról a Marson az Ingenuity minihelikopter.

Hirdetés

Újabb sikert könyvelhetett el a NASA nemrég a Perseverance projektje kapcsán, ugyanis felszállt és gond nélkül teljesítette küldetését a marsjáróhoz tartozó kis helikopter, az Ingenuity. Mindennek azért van hatalmas jelentősége, mert ez volt a történelem során az első olyan alkalom, mikor egy idegen bolygón hajtottunk végre irányított repülést.

A történelmi repülést természetesen a minihelikopter/drón kamerája is rögzítette. Nem ment minden zökkenőmentesen, több probléma is felmerült, és végül csak harmadik nekifutásra szállt fel a drón.

Hirdetés

Az Ingenuity egy ideje amúgy már levált a Perseverance marsjárótól, de nem szállt fel azonnal: előtte gondosan energiát gyűjtött napelemei segítségével. A mostani rövidke repülést a jövőben több, hosszabb is követi majd, az Ingenuity pedig folyamatosan fog fotózni is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.