Hirdetés

Ilyen menő is lehet a Samsung összehajtható okostelefonja



|

Az egyik koncepció azt vázolja, hogy mivel állhat elő hamarosan a Samsung. Kiderült az is, hogyan sikerült összehozni a hajlékony képernyőt.

Hirdetés

Drága lesz a Samsung első összehajtható okostelefonja, azonban annál menőbb, hála az Infinity Flex kijelzőnek. A hajlékony panel középen összecsukható, ennek ellenére nem torzítja egyáltalán a képet. Ráadásul sok-sok ezernyi alkalommal be lehet zárni, majd kinyitni. A várakozások szerint 2019 első negyedévében, a Galaxy S10 szériával együtt mutatkozik be a Galaxy F hajlékony mobil. 

Hirdetés

A Samsung a fejlesztői konferenciáján persze nem a végleges készüléket mutatta be, csak egy prototípust. Ez viszont elég volt a Concept Creator néven működő YouTubernek, hogy máris megmutasson egy koncepciót, avagy milyen lehet majd a Galaxy F. 

A 3D-s koncepció a két kijelzőre koncentrál, amelyeknél a külső az Infinity kijelzőt jelenti, szelfikamerával. Nyitott állapotban a Galaxy F már-már olyan, mint egy új iPad Pro, vékonyabb kávával. A képernyők átmérője egyébként 4,6 és 7,4 hüvelyk lesz. 

Míg a koncepció a bemutatón látott prototípusra épít, addig a Samsung a jelentések szerint most véglegesíti a dizájnt. Állítólag öt különböző modell jutott be a döntőbe, vagyis még nincs kizárva, hogy a régi flipes telefonokra hasonlít majd az újdonság, és nem erre a koncepcióra. A Samsung legalább 1 milliót akar gyártani belőle jövőre, a vételára pedig az 5G hiánya ellenére 1800 dollár lehet. 

A technológiai bravúr pedig alapvetően a japán Sumitomo Chemicalnak köszönhető, amely egy érintésre érzékeny, átlátszó poliimid réteget ragaszt a képernyőre. Ezt rengetegszer lehet hajlítgatni, látható különbség nem keletkezik, viszont megvédi a hajlékony kijelzőt a sérülésektől. A panelt és a védőréteget egy szuper strapabíró és hajlékony ragasztó tartja egyben, amit a Samsung évekig fejlesztett. Több ezernyi alkalommal is nyitogatható, a mérete és formája nem változik. A polarizáló réteget a japán Nichido Denko adja, a zsanérokat pedig a dél-koreai KH Vatec. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.