Hirdetés

Ilyen, mikor egy telefonos csaló szembesül azzal, hogy nem lehet bárkit hülyére venni



|

Bankkártyás átveréssel próbálkoztak telefonon, de végül a csaló agya durrant el.

Hirdetés

Változatos módokon próbálják a csalók becsapni az embereket már időtlen idők óta. Mostanában például a drasztikusan megemelkedett rezsiszámlák kapcsán szoktak érkezni átverésekről beszámolók, ezen esetekben a csalók általában a valós számlák e-mail értesítőire kísértetiesen hasonlító leveleket küldenek ki, csak épp a gázszolgáltató számlaszáma helyén a sajátjuk látható. 

Ugyancsak gyakori z a trükk, melyben a csalók azt állítják, hogy a valamilyen banktól telefonálnak, mivel gyanús tranzakciókra lettek figyelmesek. Ezeket a pénzmozgásokat viszont kizárólag akkor tudják blokkolni, ha a számlatulajdonos megadja bankkártyája összes adatát. 

Hirdetés

Az alábbi videó publikálója a Facebookon maga számolt be arról, hogy őt is megtalálták az egyik népszerű bankkártyás átveréssel, de történetünk főhőse szerencsére nem ült fel a dolognak. Inkább végigvitte az egész sztorit, akkor azonban, mikor be kellett volna diktálnia az "automatának" a bankkártyája adatait, vitt egy mókás csavart az egészbe.

A telefon másik oldalán pedig nem maradt el a várható reakció sem.

Nincs is ehhez mit hozzáfűzni azon túl, mint amit már a videó posztolója is leírt:

"Legyetek nagyon résen, a bankok sosem kérik be a kártyaadatokat sehol sem!"

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.