Hirdetés

Ilyen szenzor kerülhet a Huawei P30 Pro okostelefonba



|

Állítólag a Sony 38 megapixeles IMX607 szenzorát építi be a Huawei a következő zászlóshajójába.

Hirdetés

Bár a tesztek szerint a Huawei még a Mate 20 Próval sem tudott felérni a mobilfotózás abszolút csúcsára, azért ott van a legjobbak között, és a tripla kamerának hála jelenleg (a Galaxy S10-ig biztosan) a legsokoldalúbb konfigurációt nyújtja. 2019-ben ismét nagy hangsúlyt kapnak a Huaweinél a kamerák. 

Hirdetés

A hírek szerint a Huawei P30 Pro lesz az első okostelefon, amely már a Sony eddig be sem jelentett IMX607-es képkezelő szenzorát használja majd. A szivárgások szerint ez egy 38 megapixeles érzékelő, ami alapvetően megint kombinálja a képpontokat, tehát a feldolgozás után ismét kisebb fotókkal számolhatunk. 

A Huawei jelenleg Quad Bayer szűrőt használ a zászlóshajóin, ami két eltérő expozíciós időt jelent. A képpontok fele hosszú, a másik fele rövid expozíciót alkalmaz, így születik meg a jobb fotó. A Sony viszont Dual Bayert alkalmaz egy új, fehér HDR Coding Array eljárással. 

Az új megoldás a fehér képpontok számára lehetővé teszi a fény és a részletek rögzítését, vagyis immáron teljesen felesleges a monokróm kamera. Az alacsony fény melletti fejlődés mellett újdonság a Quad Pixel fázisérzékelős autofókusz is, ami gyorsabb és pontosabb fókuszálást garantál majd, beépített hőmérséklet- és fényérzékelő szenzorokkal, javított zajcsökkentéssel. 

Reméljük, hogy a Huawei közben tanul a Hulk-kijelzős #gluegate botrányból, és a P30 Prónál már nem kell kellemetlen kijelzőhibákkal (és a Mate 20 Pro-tulajdonosok jelentéseiből összefoglalva akár több mint 1 hónapot igénylő, 5-6 készülékcserével) küzdeniük a vásárlóknak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.