Hirdetés

Ilyen ügyesen rak rendet és kertészkedik a Boston Dynamics robotkutyája



|

Videón láthatjuk azt is, mekkora ugrókötélbajnok lett Spotból.

Hirdetés

Most, hogy lábai és kamerája mellé már kart (vagy zsiráfnyakat és csőrt?) is kapott Spot, a robotkutya, gazdája, vagyis fejlesztője, a Boston Dynamics új, rövid videóban mutatta be, mi mindenre is képes, akár bent, akár a szabadban.

Összeszedi például a szemetet, feltakarít a nappaliban, kinyitja az ajtót, kertészkedik, krétával rajzol az aszfaltra, vagy akár többedmagával ugrókötelezéssel múlatja az időt, röviden tehát minket szórakoztatva teszi ügyes-bajos kis dolgait.

Hirdetés

A Hyundai tulajdonában álló Boston Dynamics a lent megtalálható videóhoz hozzáfűzte azt is, hogy Spot viselkedését immáron új, direkt mobilmanipulátorokhoz szánt API-val programozták, illetve a távműködtetéshez új tablet jár a felhasználóknak. 

Spotot tavaly dobták piacra, méghozzá kicsit sem szerény 74 500 dolláros áron, ami még csak extra garanciát vagy plusz akkumulátort sem foglal magában. Többeknek amúgy a cég tavaly év végi táncos videójából lehet inkább ismerős a jószág, de májusban például birkákat is terelt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.