Hirdetés

Ilyen volt a CES 2023 a PC World szemével – processzorok és komponensek mindenütt



|

A hardverek szerelmeseinek váratlanul izgalmassá vált az idei kiállítás, ismertebb és kevéssé ismert gyártók teljes őrségváltásokkal uralták a Las Vegas-i teret.

Hirdetés

A híradásokat visszanézve az elmúlt 10 nap megdöbbentően sokat szólt a különféle termékkategóriákban versenyző hardvergyártók bejelentéseiről. Ekkora IT-túlsúlyra talán még sosem volt példa a jellemzően szórakoztatói elektronikai rétegeket (iparágak, fogyasztók, beszállítók) célzó rendezvényen, tulajdonképpen egészen pontos képet kaphattunk arról, mi fog történni a PC-k piacán az elkövetkezendő 4-6 hónapban.

Természetesen semmi probléma sincs azzal, ha a CES változik, előbb-utóbb minden ilyen világszintű eseményre ráfér a vérfrissítés. Vannak, akik ezt tervezetten, előremenekülve teszik meg, mások utólag, a hirtelen beszakadó látogatói számokra reagálva igyekeznek váltani, bővíteni. A Las Vegas-i éjszakáknak egyébként remekül áll az egyre növekvő IT-jelenlét, és biztosak vagyunk abban is, hogy a látogatók csak pozitív visszajelzéseket adnak a változatosabb tematikus csoportokra, kiállítói terekre és célközönség-specifikus üzenetekre. Ez utóbbira remek példa a gaming, mint fókuszkategória, az RGB LED-eknek Las Vegas egyértelműen jobb hely, mint a kissé unalmas, szürkés csarnokokkal operáló tajvani Computex.

Nem nagyon teketóriázott egyik nagy CPU-gyártó sem, amikor össze kellett rakniuk a CES-re tervezett programot. Ráadásul az idei alkalom ismét abszolút élőben, személyesen zajlott, ami plusz lehetőséget adott a villantásokra. A revütáncos lányok lengedező szoknyái helyett azonban csak virtuális leplek fellebbentése történt meg, viszont ezekből talán már túl sok is jutott egyszerre. Az AMD óriási keynote-on jelentette be mindazt, amit az elmúlt évben nem tudott vagy nem akart. A Lisa Su által vezetett prezentációban annyi minden szerepelt, hogy nem lepődtünk meg az olykor kissé döcögős, zavaros beszéden. A látottak alapján mostanra indult be igazán a teljes Zen4 offenzíva, az asztali csúcsmodelleket szerényebb fogyasztású variánsok követik, illetve a laptopos felhasználók megszámlálhatatlan dizájn és teljesítményszint közül választhatnak 2023-ban.

Gyere, és legyél te is PCW Max tag!

Olvasd tovább minden cikkünket és élvezd a tagoknak járó extra kedvezményeket egész hónapban akár egy pizzaszelet áráért!

Kipróbálom
Már előfizető vagyok, bejelentkezem
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.