Hirdetés

Ilyenek lehetnek a Samsung szerint a jövő okostelefonjai



|

A Samsung hivatalos blogján állt elő néhány olyan koncepcióval, mely innovációt hozhat a mobiltelefonok és a táblagépek piacára.

Hirdetés

Bár az egész mobiltelefonos piac azzal kísérletezik, hogy hogyan tudná úgy növelni a telefonok kijelzőjének méretét, hogy az közben ne lépje túl a nagyzási téboly határait, a Samsung ezen a fronton egyelőre a versenytársak előtt jár.

A dél-koreai gyártónak már a két kihajtható képernyőjű szériája is a piacon van (Galaxy Fold, Z flip), de a jelek szerint mérnökeik újabb innovációkon törik a fejüket.

A gyártó hivatalos blogján számolt be arról, hogy a kihajtható kijelzős dizájn továbbfejlesztésével kísérleteznek, így tervben van egy olyan eszköz, melynél nem csak duplázni, de triplázni is képesek vagyunk a képernyőméretet.

Hirdetés

Egy kicsit harmonikához hasonlító kijelzőt kell elképzelni, mely összecsukva ugyan meglehetősen vaskos mobilt eredményez, de kinyitva lényegében egy teljes értékű tablet áll rendelkezésünkre:

A másik megosztott koncepciójuk egy kigördíthető kijelzős eszköz, mely összecsukva egy sima hengernek tűnik, azonban kihajtott állapotban remekül használható tabletként. Bár a gyártó még nem részletezte a működési elvet, de a táblagép valószínűleg csak akkor lehet sikeres, ha a képernyő valamilyen merevítést is kap.

Ahogy az látható, ezek egyelőre még csak tervek, tehát jó eséllyel évekre vagyunk attól, hogy használható modellek gördüljenek le a gyártósorról, ha egyáltalán a Samsung tényleg megvalósítja a koncepciókat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.