Hirdetés

Imádni fogják a gamerek a Windows 11 újítását



|

Segítő kezet nyújtanak az RGB-s eszközöket használó játékosoknak a redmondiak.

Hirdetés

Az évek során a színes RGB LED-fények elválaszthatatlanul összeforrtak a játékosoknak szóló termékekkel, így aki ezek közül válogat, az jó eséllyel több világító eszközt is használ a számítógépében, legyen szó magáról a házról, a hardverekről vagy a perifériákról.

A színpompás látványért cserébe azonban nem csak a sokat átkozott "gamer-felárat" kell megfizetni, hanem némi káoszt is arathatunk, a különböző gyártóktól származó termékek világítását ugyanis többnyire eltérő szoftverekkel tudjuk konfigurálni, amelyek persze előszeretettel falatoznak a PC erőforrásaiból is.

Hirdetés

Elsőként egy februári szivárgás utalt rá, hogy a Microsoft hadat üzenhet a bonyodalmaknak, és a Windows 11 beállításaiba integrálhatja a LED-ek vezérlését, most pedig hivatalosan is megerősítették ezt az örömhírt. A redmondiak a saját blogjukon jelentették be, hogy valóban érkezik a funkció, amit Dynamic Lighting néven vezetnek be a Windows-zsargonba.

"A Dinamikus világítással a Windows felhasználói könnyedén beállíthatják és testre szabhatják az RGB-fényekkel ellátott eszközeiket, közvetlenül a Windows-beállításokból. Soha nem volt még ilyen egyszerű, hogy az összes RGB-kiegészítője zökkenőmentesen működjön együtt a Windows-alkalmazásokkal."

- ígéri a Microsoft az újdonság kapcsán, aminek bizonyára sokan fognak örülni. A Dynamic Lightning megjelenése viszont sajnos még odébb van, első körben ugyanis csupán a Windows Insider program tesztelői számára teszik elérhetővé. Ennek megfelelően a vállalat egyelőre nem is árult el további részleteket a funkcióról, a bevezetőben említett februári szivárgás viszont már leleplezte a fények hangolására szolgáló almenüt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.