Hirdetés

Imádni fogod a Windows 11 teljesen felesleges új animációját



|

A Windows 11 legújabb verziója azt üzeni, hogy nem kell mindennek a funkcionalitásról szólnia.

Hirdetés

A 2006 és 2009 között futott Get a Mac-kampánnyal az Apple egy sor reklámban igyekezett kifigurázni a Microsoftot, sótlan, ügyetlen alakként állítva be a windowsos PC-ket, míg a Maceket a szuperlaza Justin Long alakította.

Habár a redmondiak többször is kikérték maguknak a dolgot, kétségtelen, hogy a vállalat neve hallatán nem a lazaság jut először az ember eszébe, ha pedig mégis, az inkább kellemetlen emlékeket ébreszt. Most viszont a Windows 11 egy rejtett animációja bizonyítja, hogy a Microsoft szoftvereibe is szorulhat némi játékosság.

Hirdetés

Elsőként egy redditező szúrta ki, hogy a Windows 11 tesztverziójában meg tudjuk pörgetni a Beállítások fogaskerék-ikonját. A teljesen felesleges, ám annál szórakoztatóbb animációt a megújult Jegyzettömb alkalmazásban sikerült felfedezni, a The Verge újságírója viszont az ugyancsak ráncfelvarrott Feladatkezelőben találkozott vele.

A megoldás a Motion in Windows része lehet, amely animációk garmadájával igyekszik reszponzívabbá és élőbbé varázsolni az operációs rendszer felületét. Akárhogy is legyen, a reakciók alapján az embereket levette a lábukról a pörgő fogaskerék, a legtöbb kedvelést besöprő kommentelő legalábbis még a legendás Pasziánsznál is szórakoztatóbbnak találta.

Ha az időgyilkos animáción túl is érdekelnek a Windows titkai, érdemes átfutnod korábbi cikkünket, melyben a Windows 10 és a Windows 11 legjobb rejtett funkcióit gyűjtöttük össze.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.