Hirdetés

Itt a világvége, már a mémeket is gépek készítik!



|

Öntudatra ébredt a Skynet, de ahelyett, hogy leigázná a világot, sírva röhögős szintű szövegeket ír népszerű mémekre.

Hirdetés

Csókoltatunk mindenkit, aki még mindig képes azt jósolni, hogy a mesterséges intelligencia már annak küszöbén van, hogy okosabb legyen az embernél, amely megalkotta, így hát átveszi az uralmat és maradéktalanul kiirt minket. Jól látszik ugyanis, hogy bármennyire is sokrétű és sokféle területen használható lett az AI, az önálló emberi érzéseknek még az imitálására is alig képes. Tessék csak visszaemlékezni a Microsoft egykori chatbotjára, amelyet elvileg egy kisiskolás lány személyiségével ruháztak fel, de a beszélgetőpartnerektől "tanulva" már az első nap végére egy nimfomániás náci lett belőle, és végül villámgyorsan le kellett kapcsolni.

Hirdetés

Vannak, akik azzal szeretnék bebizonyítani a mesterséges intelligencia emberszerűségének fejlődését, hogy igyekeznek humorossá tenni a gépi agyakat. Több példa bizonyítja, hogy egyelőre nem sikerült megtalálni azt a rejtett tényezőt, amely az emberi agyműködéshez hasonlóan önállóan is viccessé tenné őket, de most itt egy újabb próbálkozás. És igazság szerint... ez vicces, de nem azért, amiért elsőre gondolnánk.

Az Imgflip alapvetően egy olyan szolgáltatás, amelyen népszerű mém-képekre biggyeszthetünk saját szövegeket. Most viszont az üzemeltetők ráeresztettek a rendszerre egy mesterséges intelligenciára épülő algoritmust, amelynek feladata az, hogy elemezze a mémekre eddig emberek által felírt szövegeket, és alkosson ezek alapján saját vicces feliratokat. A generátort bárki kipróbálhatja ezen a linken, és gyorsan rájöhetünk, hogy az alkotások egy része tényleg nevetésre késztet - de pont azért, mert teljesen értelmetlen, néha kifejezetten bizarr, vagy akaratlanul is frappáns zagyvaságok születnek. Mutatunk pár random szösszenetet itt, de inkább azt javasoljuk, próbálgassa mindenki élesben - a legjobb alkotásokat pedig várjuk kommentben!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.