Hirdetés

Immáron hivatalos a Huawei Mate 10 Kirin 970 csúcslapkája



|

Október 16-án mutatkozik be a Mate 10, amelynek a Kirin 970-es, nyolcmagos chipje neurális feldolgozóegységet is kapott.

Hirdetés

Egy ideje már tudjuk, hogy a Huawei következő zászlóshajója a Mate 10, ahogyan azt is, hogy október 16-án mutatkozik be, méghozzá a gyártó saját, Kirin 970-es csúcslapkájával. Az IFA-ra ígért meglepetés pedig nem maradt el, a Huawei hivatalosan is bemutatta a Kirin 970-es SoC-t. 

Hirdetés

Ez lesz a Mate 10-ben és az azt kísérő prémium verzióban, a Mate 10 Pro modellben. A kijelzőről, EMUI felületről, kamerákról majd októberben hallunk, most viszont már tudjuk, hogy az új készülékek kiaknázzák majd az NPU (neurális feldolgozóegység) képességeit. 

Az NPU-nak hála a készülék gyorsabban ismeri fel a képeket, illetve felismeri a beállításokat és objektumokat a kamerán keresztül, vagyis a sorozatfelvételek készítésekor is tud válogatni. 

Maga a Kirin 970 egy 10 nm-es chip, nyolcmagos processzorral (négy darab 2,4 GHz-es ARM Cortex-A73 és négy darab 1,8 GHz-es ARM Cortex-A53 maggal), továbbá 12-magos ARM Mali-G72 grafikával és dual ISP rendszerrel. Ez utóbbi a hibrid autofókuszt és a kevés fény melletti fotózást segíti, míg az LTE Cat 18-támogatás az 1,2 Gbps-os letöltési sebességeket. Miközben a Kirin 960 a mai napig kiváló alternatívája a Snapdragon 835-nek, addig a Kirin 970 várhatóan mindent túlszárnyal majd a piacon. 

Maga az NPU pedig képes lesz percenként 2000 kép felismerésére - enélkül csak 97 menne a chipnek. A valósidejű kép-és hangfelismerés, valamint intelligens fotózás során a Huawei szerint az NPU a CPU 25-szörös teljesítményét és 50-szeres hatékonyságát kínálja. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.