Hirdetés

Ingyen akkucserét biztosíthat az egyik nagy mobilgyártó



|

Évekre gondoskodhat a felhasználókról a gyártó közelgő néptelefonja.

Hirdetés

Az utóbbi években kissé lelassult a mobilos hardverek fejlődése, az egymást követő processzorok legfeljebb néhány százalékkal fejelik meg az előző generáció teljesítményét. Ez elméletben lehetővé tenné, hogy hosszú évekig használjuk ugyanazt a modellt, az elöregedő akkumulátorok viszont továbbra is szűk keresztmetszetet képeznek, a gyári csere költsége pedig egy idősebb telefon esetében már könnyen meghaladhatja az észszerűség határát.

A BKK Electronics szárnyai alá tartozó Oppo azonban áthidalhatja ezt a problémát, a legfrissebb pletyka szerint ugyanis a gyártó egy ingyenes akkucsere-programmal készül meglepni a vásárlókat.

Hirdetés

A szóbeszédet a többnyire megbízhatónak Digital Chat Station indította el a Weibo közösségi oldal felületén, ahol a GSMArena szerint egy másik, tőle független forrás is alátámasztotta a hírt. A jelentések alapján az Oppo az egyelőre le sem leplezett A2 Pro nevű, középkategóriás mobiljához fogja felajánlani az akkucserét, amennyiben a készülékbe szerelt telep kapacitása a vásárlástól számított négy éven belül 80%-ra csökken.

Így nézhet ki az Oppo A2 Pro. Forrás: GSMArena
Így nézhet ki az Oppo A2 Pro. Forrás: GSMArena

Ez ugyan elsőre nagyon igéretesen hangzik, de azért vannak megkötések is: az ajánlat állítólag csak egyetlen cserére lesz érvényes, és kizárólag a kínai ügyfeleknek szól. Arról sajnos nincs információ, hogy az Oppo tervezné az akció kiterjesztését, ahogy természetesen az is benne van a pakliban, hogy a pletyka forrásai tévednek, és nem is indul ilyen program a Vivo és a Realme testvérmárkájánál.

Ha viszont mégis, akkor az ajánlat elsősorban arra utalhat, hogy az Oppo valamilyen okból nagyon bízik az A2 Pro akkumulátorában, és nem tartja valószínűleg, hogy sok ember éri el a 80%-os kapacitást a használat első négy évében. Hogy ezt egy új technológia, vagy az amortizáció szoftveres mérésének "kreatív" módosítása garantálja-e, arról jelenleg csak találgathatunk.

Az eddigi szivárgások alapján az Oppo A2 Pro egy 6,7 hüvelykes, 120 Hz-es képfrissítésű AMOLED kijelzővel támad majd, a fedélzeten egy Mediatek MT6877V Dimensity 7050 processzorral és 8 GB RAM-mal. A készülék elvileg egy szimpla, 64+2 MP-es hátoldali kamerával fut be, a sokat emlegetett akkumulátora pedig egy 5000 mAh-s telep lesz, maximum 33 W-os gyorstöltéssel. Az ár 270 euró körül alakulhat, a megjelenési dátumról és a globális rajtról még pletykák szintjén nincsenek információink.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.