Hirdetés

Ingyen kapnak új funkciót Logitech eszközeink, és nem csak a legújabbak



|

A mesterséges intelligencia virtuóza lehetsz a Logitech ingyenes megoldásával, amihez még a régi hardvert sem kell feltétlenül lecserélni.

Hirdetés

A hardveres piacon manapság a csapból is a mesterséges intelligencián alapuló képességekkel felvértezett AI PC-k témája folyik, amelyek esetében a Microsoft egy dedikált Copilot-gombot is megkövetel a gyártóktól a GPT nagy nyelvi modellre és a DALL-E képgenerátorra épülő saját asszisztense közvetlen megnyitásához.

Aki viszont nem rendelkezik AI PC-ként forgalmazott laptoppal vagy azokhoz értékesített billentyűzetekkel (ma még egyikből sincs sok), az a Logitech jóvoltából most utólag is kaphat egy ilyen gombot a perifériájára, ami akár abban is segíthet, hogy a mesterséges intelligencia virtuózává váljunk.

Hirdetés

A több mint 40 éves múltra visszatekintő svájci gyártó nemrég mutatta be a Logi AI Prompt Builder nevű új funkcióját, amely a Logi Options+ alkalmazásban érhető el. Az appon belül megadhatjuk, hogy a kompatibilis Logitech egerünk vagy billentyűzetünk melyik gombja szolgálja a mesterséges intelligencia használatát, rögtön előhívva a ChatGPT-t, vagy a Prompt Builder révén segítséget nyújtva a parancsok gyors és hatékony megírásában.

"Használjon előre elkészített recepteket a ChatGPT vezérlésére, mint például az Átfogalmazás vagy az Összefoglalás, vagy hozzon létre egyéni recepteket az Ön egyedi felhasználási eseteihez. A Logi AI Prompt Builder egy idő- és kattintásmegtakarítást eredményező megoldás, amely növeli a termelékenységet és a kreativitást."

- ajánlja az új funkciót a Logitech. Az alábbi videó történetesen az MX Master 3S egéren keresztül mutatja be a folyamat működését és az új parancsépítő képességeit, de erre a weboldalra kattintva minden további periféria böngészhető, amely kompatibilis a Logi Options+ appal.

A társalkalmazás ingyenesen tölthető le a Windows 10 vagy újabb, valamint a macOS 12 vagy újabb operációs rendszerekre, a Logitech pedig azt ígéri, hogy a parancsépítő használatakor nem gyűjt felhasználói adatokat. Az AI Prompt Builder ugyan teljesen ingyenes, a gyártó viszont nem zárja ki, hogy a későbbiek során prémium funkciókkal bővíti.

Fontos megkötés, hogy a szolgáltatás csak a ChatGPT-vel működik, a használata pedig beleszámít a chatbot használati statisztikáiba. Így érdemes figyelni rá, hogy ha a tagságunk alapján csak egy adott számú parancsot adhatunk a ChatGPT-nek, a megmaradt keretet az AI Prompt Builder is tovább csökkenti. Habár az OpenAI szöveggenerátora több nyelven kommunikál, az AI Prompt Builder egyelőre csak az angolt támogatja, gyártói ígérettel a repertoár későbbi bővítésére.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.