Hirdetés

Ingyen kriptovalutát szeretnél? Mutasd a szemed!



|

A Worldcoin a saját fizetőeszközével jutalmazza azokat, akik hajlandóak belenézni egy furcsa gömbbe.

Hirdetés

Megoszlanak a vélemények a kriptovalutákat illetően, de az elmúlt években egyre többen kezdtek el érdeklődni ezek iránt, és mára már kifejezetten sok digitális pénznemet gyűjtögethetnek az erre fogékonyak. Egy amerikai milliomos, Sam Altman pedig az elkövetkezendő években rengeteg embert szeretne megajándékozni a saját fizetőeszközével.

A Worldcoin nevű startup ingyenes kriptovalutát kínál az embereknek, akiknek ezért cserébe annyit kell tenniük, hogy belenéznek egy gömbbe, ami beszkenneli a szemeiket. Furcsa ötletnek tűnhet ez, de állítólag már ezrek éltek ezzel a lehetőséggel több mint 12 országban, és a terv az, hogy 2023-ra egymilliárd ember szemeit olvassák be a gépek.

Hirdetés

A dolog úgy működik, hogy a retináról készült kép alapján egyedi kód készül, és csak ezt tárolják el a Worldcoin szerverein. A résztvevők pedig a vállalat ígérete szerint részesedhetnek a szintén worldcoinnak elnevezett kriptovalutából. A bitcoinnal ellentétben tehát ezt a digitális pénzt nem bányászni kell, ami várhatóan előnyére is válhat, hiszen gyakorlatilag mindenki számára adott a lehetőség, hogy megkaparintson néhány ilyen apróságot, és még drága videokártya sem kell hozzá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.