Hirdetés

Ingyenes mobilszolgáltatással támadhat az Amazon



|

Meredek pletyka látott napvilágot a kiskereskedelmi óriás terveiről.

Hirdetés

Magyarországon ugyan hivatalosan továbbra sincs jelen az Amazon webáruház, aki viszont szeretné, az nemzetközi szállítással hazai címre is rendelhet például a cég német weboldaláról, illetve havi 800 forintért a Prime Video streaming platform is elérhető, igény szerint magyar felirattal ellátott tartalmakkal.

A támogatott országokban az utóbbihoz az Amazon Prime tagság keretében is hozzáférhetünk, amely 14,99 dolláros havidíjért cserébe nemcsak a Prime Videót, de az áruk gyorsabb kiszállítását és az Amazon Music streaming szolgáltatást is tartalmazza. Ha hihetünk egy friss pletykának, a Jeff Bezos által alapított vállalat most egy új extrával készül feldobni a csomagot.

Hirdetés

A Bloomberg értesülései szerint az Amazon olyan nagy amerikai mobilszolgáltatókkal tárgyal, mint a Verizon, az AT&T és a T-Mobile US, hogy a jövőben egy kedvezményes mobil előfizetés is gyarapíthassa az Amazon Prime tagság előnyeit. A kiskereskedelmi óriás ezzel virtuális mobilszolgáltatóvá (Mobile Virtual Network Operator, MVNO) válna, a legaktívabb vásárlóinak pedig akár teljesen ingyenesen is kínálhatná az új szolgáltatást.

A hírügynökség megkeresésére viszont az Amazon úgy nyilatkozott, hogy habár folyamatosan kutatják a Prime előnyeinek kibővítésével kapcsolatos lehetőségeket, "jelenleg" nem tervezik mobil előfizetéssel feldobni a repertoárt. Az érintett szolgáltatók egy része ugyancsak tagadta, vagy egyszerűen nem kommentálta a pletykát.

Akárhogy is legyen, egy ilyen lépés valószínűleg versenyjogi szempontból is felvetne néhány kérdést, hiszen a szerverszolgáltatásokban is nyomuló Amazon kapcsán már így is gyakori kritika, hogy túl nagy hatalomra tett szert a kiskereskedelemben, tejesen leuralva azokat a piacokat, ahol megveti a lábait.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.