Hirdetés

Ingyenes streaming szolgáltatást indított a NASA



|

A régi alkalmazást újították fel és prémium tartalmakkal egészítették ki a kínálatot.

Hirdetés

A technológia fejlődésének és az internet elterjedésének köszönhetően mára szinte teljesen átalakultak a médiafogyasztási szokásaink. Két évtizeddel ezelőtt még a legtöbb ember számára ez a tévézésben rádiózásban, és a nyomtatott, valamint már az online sajtó fogyasztásában merült ki, de ma, főleg a 40 év alattiak, hanyagolják a lineáris, analóg platformokat.

Az online térben egymást érik a különböző streaming oldalak. Ezek egy fontos közös pontja, hogy havonta levonják a számládról az általuk megszabott díjat, vagy ha ingyenesek is, reklámmal árasztanak el a legváratlanabb pillanatokban használat közben.

Hirdetés

Nem így a NASA új platformja, a NASA+. Az ingyenesen letölthető és használható alkalmazás a héten indult hódító útjára az App Store-ban és a Google Playen. Az ügynökségnek korábban is volt egy alkalmazása, de az új platformra nem sajnálva pénzt egy sor érdekes tartalmat is készítettek, melyek máshonnan nem is érhetők el. A NASA már hosszú évek óta készíti a felvételeket, dokumentumfilmeket és közvetít különböző jelentős eseményeket is. Logikusan jött hát az ötlet, hogy ezeket az tartalmakat közkinccsé tegyék ilyen exkluzív formában.

Láthatunk itt majd felvételeket, közvetítéseket a Nemzetközi Űrállomásról és különböző küldetésekről is. Sorozatokból ismerhetünk meg majd olyan jelentős dolgokat, mint Mars-expedíciók, vagy a James Webb-űrteleszkóp. Olyan lejátszási listákat találunk a felületen, mint az Utazó, a NASA Explorers és a Más világok, tele minőségi ismeretterjesztő filmekkel.

Az alkalmazás mostantól könnyebb hozzáférést biztosít a folyamatban lévő küldetésekről és éghajlati kutatásokról szóló információkhoz, több ezer képhez, tudományos magyarázatokhoz és podcastekhez is.

Egyébként a Magyarországról is elérhető tartalmakhoz nemcsak az alkalmazáson keresztül férünk hozzá azok elérhetőek a plus.nasa.gov oldalon is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.