Hirdetés

Ingyenes, webalapú Photoshopot tesztel az Adobe



|

Bárki számára elérhetővé teszik a Photoshop legfontosabb funkcióit.

Hirdetés

Habár manapság már Dunát lehetne rekeszteni a PC-n és mobilokon tolongó képszerkesztőkkel, a legnépszerűbb és legprofibb opció továbbra is az 1987 óta fejlesztgetett Photoshop, amely az Adobe gondozásában áll. A szoftverhez egy ideje csak havi előfizetéssel lehet hozzájutni, tavaly októberben viszont megjelent egy webes változata, amit elsősorban kollaborációs eszköznek szánnak, meglévő ügyfelek számára.

Az Adobe nemrég bejelentette, hogy Kanadában tesztelni kezdik ennek egy teljesen ingyenes, szintén online kiadását, amely hozzáférhetőbbé teszi az ikonikus szoftver eszköztárát.

Hirdetés

A webalapú Photoshopot egy freemium szolgáltatásként kell elképzelni, tehát van egy csokornyi ingyenesen használható alapfunkciója (köztük a rétegek kezelésével), míg a komolyabb műveletek már előfizetői státuszt igényelnek. Hasonlóan működik tehát, mint a fejlesztő mobilos alkalmazásai, a használatához pedig csak Adobe-fiók szükséges.

A cég deklarált szándéka, hogy szélesebb körben is megismertesse a Photoshopot, új ügyfeleket megnyerve az előfizetős modell számára. Arról sajnos nincs információnk, hogy mikor hozhatják el további országokba is az online kiadást, de bizonyára hazánkban is sokan örülnének neki, annál is inkább, mivel a webes futtatás miatt nem igényel erős hardvert, akár egy Chromebookon is vígan elfut.

Az Adobe emellett egy új, mesterséges intelligenciára épülő Neural Filtert is bejelentett, melynek segítségével régi fotókat újíthatunk fel, értő kezekben fantasztikus eredménnyel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.