Hirdetés

Ingyenessé tesz a Reddit néhány népszerű fizetős funkciót



|

Sokan örülhetnek a közösségi oldal legújabb döntésének.

Hirdetés

Az utóbbi években megfigyelhető egy erőteljes monetizációs nyomás a közösségi médiában, a különböző platformok ugyanis többnyire már nem csak a reklámokból igyekeznek bevételt szerezni, hanem az ilyen-olyan extra szolgáltatásokból is.

Jó példa erre a Twitter Blue- vagy a YouTube Premium-program, nemrég pedig a Telegram csevegőapp csatlakozott ehhez a körhöz a Telegram Premium előfizetésekkel, a Reddit azonban most nagy meglepetésre épp az ellenkező irányba indul el, és ingyenessé tesz néhány, fizetős fal mögé dugott funkciót.

Hirdetés

A 2005 óta elérhető közösségi oldal fejlesztői egy blogposztban jelentették be, hogy finomításokat eszközölnek az ún. Powerupokban, amelyek az egyes csoportokban (subredditekben) adnak előnyöket a fizetni hajlandó felhasználóknak. A változtatás értelmében az ingyenes usereknek is elérhetővé teszik a GIF-kommenteket, az egyedi emojikat és az Achievement Flairnek hívott jelvényeket.

Az indoklás szerint a Redditnél úgy találták, hogy a Powerup-funkciók egyszerűen túl népszerűek ahhoz, hogy csak a fizetős felhasználók élhessenek velük, de a leírás arra is kitér, hogy a jelenlegi formájában nem egyszerű az adott csoportok igényeihez szabni a szolgáltatáscsomagot. Az immáron bárki számára elérhető GIF-eket a Giphy szolgáltatja, a felhasználók nem tölthetnek fel saját mozgóképeket.

A Reddit döntésének bizonyára sokan fognak örülni, de azért a 400 millió havi aktív felhasználóval bíró platformot sem kell félteni, ha monetizációról van szó, elég csak az idén bevezetett NFT-s profilképekre gondolni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.