Hirdetés

Ingyenessé vált a maces Outlook alkalmazás



|

A Microsoft többé nem köti előfizetéshez az e-mail kliens macOS-re szóló kiadását

Hirdetés

Az Apple a 2020-ban kiadott Big Surrel jelentős átalakítást eszközölt a MacOS kezelőfelületén, amihez aztán a Microsoft is igazodott, és egy új, letisztultabb kiadásra cserélte az Outlook e-mail klienst, benne az operációs rendszer natív funkcióinak szerves támogatásával.

A maces felhasználók egész eddig csak akkor férhettek hozzá az alkalmazáshoz, ha előfizettek a Microsoft 365 programcsomagra, most viszont vége a szigornak, a redmondiak ugyanis ingyenessé tették a szoftvert.

Hirdetés

Az erről szóló bejelentést a Microsoft hivatalos blogján ejtették meg, ahol emlékeztettek, hogy az Outlook kliens egyaránt használható az Outlook, az iCloud, a Gmail és a Yahoo fiókjaival, illetve bármely szolgáltatóval, amely támogatja az IMAP protokollt. A maces App Store-ban elérhető alkalmazást kifejezetten az Apple házon belüli M-szériás processzoraira optimalizálták, és macOS 11 Big Sur, vagy újabb operációs rendszer szükséges a működéséhez.

Ezért cserébe a Outlook app teljesen kihasználja az almás platform lehetőségeit: támogatja a beépített Naptárt, a widgeteket és a natív értesítéseket. A redmondiak azt ígérik, hogy később a produktivitást segítő Focus Mode támogatása is bekerül a repertoárba. Ennek jegyében a felhasználók különböző Outlook profilokat hozhatnak majd létre, amelyek az értesítések és az üzenetek szűrésével javítják a koncentrációt.

A Microsoft már egy éve teszteli a windowsos Outlook app webalapú (Progressive Web App, PWA) változatát, ezért a The Verge megkérdezte a vállalatot, hogy a macOS-en elérhető kliens is átáll-e erre a formátumra, ám a remondiak közölték, hogy a jövőben is a natív alkalmazásokra fognak koncentrálni, az iOS-en és a macOS-en egyaránt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.