Hirdetés

Inkognitómódot kap a mobilos Google Térkép



|

Nem szeretnéd, hogy mások is tudják, merre jártál? A Google már teszteli a Térkép inkognitó módját, amellyel elrejtheted a navigációs adataidat.

Hirdetés

Gyaníthatóan a legtöbb olvasónk már használt böngészőben inkognitó módot, amely gyakorlatilag arra szolgál, hogy ha a számítógépet vagy telefont más is használja, ne bukkanhasson rá azokra a böngészési előzményekre, amelyeket szeretnénk titokban tartani. A Google még az idei I/O rendezvényén állt elő az ötlettel, hogy a Chrome böngésző mellett idővel más appok is kapnak inkognitómódot. Ez nagyjából annyit tesz, hogy nem csak a böngészési adataink, egyes privát módban használt felhasználói fiókunk információi rejthetők el mások elől, de más Google alkalmazások közben  sem marad utánunk nyom (legalábbis saját készülékünkön).

Hirdetés

A YouTube-nál a funkció már adott, és hasznos is, például akkor, ha valami teljesen másféle tartalmat szeretnénk néha megnézni, mint amit alapvetően szoktunk. Ha ezt inkognitó módban tesszük, akkor a saját fiókunkhoz kapcsolódó ajánló oldalt nem szemeteli tele a rendszer az oda nem illő megtekintések alapján beválogatott további ajánlásokkal.

A Google a legújabb tervei szerint hamarosan a keresőjét és a Térkép szolgáltatását dobja fel az inkognitómóddal. A jelentések szerint az androidos Google Térképnél már el is indították a teszteket. 

Az új funkcióhoz úgy lehet majd hozzáférni, ha a profilfotónkra nyomunk - a zárt bétát tesztelők elvileg már el is érhetik ezt a lehetőséget, de hamarosan megkezdik a funkció frissítését az összes felhasználónál.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.