Hirdetés

Inkognitómódot kapott a Google Térkép



|

A Google számos adatvédelmi beállítással frissítette a szolgáltatásait, az egyik legérdekesebb, hogy elindult a Google Térkép inkognitómódja.

Hirdetés

Egy ideje már tudtuk, hogy jön az inkognitómód a Google Térképbe, a Google pedig tartotta az ígéretét, és elindította a funkció közzétételét a szolgáltatás használói számára. 

Hirdetés

Mire lesz jó a Google Térkép inkognitómódja? Ha be van kapcsolva, akkor a Térkép szolgáltatásban semmilyen aktivitás nem lesz mentve a Google-fiókunkhoz, vagyis sem az útvonalak, sem a meglátogatott helyek, de a használati élményt sem akarja majd a történtek alapján testre szabni az app. 

Az inkognitómód úgy kapcsolható be, ha a profilképünkre nyomva aktiváljuk a menüből. Ez bármikor kikapcsolható, ha ismét személyre szabott javaslatokat és információkat szeretnénk kapni a szolgáltatástól. Aki még nem látja a funkciót, annak türelmesen kell várnia, elvileg ebben a hónapban válik mindenki számára elérhetővé Androidon és iOS-en. 

Újdonság továbbá, hogy az automatikus és kézi törlés az előzményekre vonatkozóan már a YouTube-on belül is aktív, illetve megfelelő parancs hatására a Google Assistant is automatikusan törli a kért adatokat és előzményeket. A Google jelszókezelője pedig egyetlen kattintás segítségével ki tudja deríteni, van-e gyenge, már használt vagy kiszivárgott jelszavunk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.