Hirdetés

Tudtad, hogy már böngészőből is használható az Instagram chat?



|

Nagyon sokan várták, de eddig csak felemás módszerekkel lehetett megoldani. Mostantól viszont teljes értékűen működik az üzenetküldő funkció.

Hirdetés

Az Instagram annak idején egy kifejezetten egyszerű képmegosztó platfformként indult, majd a Facebook-betagozódás után egyre több extra funkciót kapott a videóktól a sztorikon át az üzenetküldésig. Ráadásul egyre többeknek ez lett az elsődleges, vagy legalábbis az egyik legfontosabb chat-felületük is, ahogy főleg a fiatalabb korosztály elvándorolt Facebookról, vagy eleve nem is kezdte használni a számukra öregesnek tartott szolgáltatást.

Hirdetés

A megnövekedett érdeklődés és az így átalakuló szokások miatt az Instagram üzenetküldője kezdett kissé kényelmetlenné válni azoknak, akik tényleg nem csak egy kép vagy egy videó miatt írtak valakinek pár szót. Hiába lehetett ugyanis az Instagram alapfunkcióit böngészőből is elérni, a chat funkciót csak mobilról használhattuk, ahol azért egy hosszabb szöveg begépelése, vagy akár egy sokáig elhúzódó oda-vissza beszélgetés már egyáltalán nem volt kényelmes.

Voltak eddig is hellyel-közzel működő áthidaló megoldások, mint például a Direct Message for Instagram nevű Chrome bővítmény, de azért ez sem volt az igazi, a külön ablakban megnyíló plugin például néha hibásan kezelte a nem szöveges tartalmakat, tehát a chatben küldött képeket és videókat.

Most viszont az Instagram végre elkezdte frissíteni a böngészős kinézetét, amely ugyan még mindig nem kínál fel minden olyan opciót, amit a mobilos nézetben megszoktunk (a sztorik például nem látszanak előnézetben, csak egy oldalsó lista mutatja, kiknek van épp új), de a felső sáv jobb szélén található ikonok között már ott a nyal / papírrepülő / duplaháromszög / izébigyó, amire rákattintva teljes szépségében elénk tárul az üzenő felület. Ez egyébként egybevág azzal, hogy Mark Zuckerberg még tavaly kezdte pedzegetni a Facebook, a WhatsApp és az Instagram üzenő funkcióinak felturbózását, sőt azt, hogy e három platform akár valamilyen közös, vagy legalábbis könnyen átjárható üzenőrendszert kapna, ahol attól függetlenül lehet csevegni majd egymással, hol is regisztrált az illető. Persze itt még nem tartunk (és a fene tudja, lesz-e belőle tényleg valami), de az Insta-chatterek élete egy fokkal könnyebb lett, ez a lényeg.

Ha valakinél még nem látszik az újítás, az várjon türelmesen, az Instagram pár nap alatt folyamatosan kapcsolja át a nézetet az összes felhasználónál, ami egymilliárdos szám környékén azért nem két pillanat. Ha nektek már látszik, hogy működik? Gyakran és sokat írtok másoknak Instagramon? Mondjátok el a véleményeteket kommentben!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.