Hirdetés

Instagramon figyelték ki a hírességek otthonait, majd betörtek hozzájuk



|

Ezért nem jó eszetlenül posztolgatni egész életünket a közösségi odalakon, egy olasz rablóbanda az Instagram képekre szakosodva tört be híres emberekhez.

Hirdetés

A hírességek előszeretettel dokumentálják egész életüket a közösségi oldalakon, például az Instagramon. Hétköznapjaikat megörökítő fotóikon értelemszerűen saját lakásuk is gyakran megjelenik, egy olasz banda pedig az ilyen fényképeket használta fel a betörésekhez.

A BBC beszámolója alapján a rablók előbb kifigyelték a hírességek, például tévés személyiségek és influenszerek napi rutinját, ennek fényében pedig pontosan tudták, mikor érdemes lecsapniuk a lakásokra, melyek teljes belső felépítését modellezni tudták, illetve gyenge pontjaikat is kifigyelték úgy, hogy csak az Instagramon görgettek a celebritások fotói között.

Hirdetés

Először az egyik legismertebb olasz műsorvezetőt, Diletta Leottát rabolták ki, lakásából ékszereket, méregdrága táskákat és Rolex órákat loptak el. Ezek összértéke meghaladt a 150 millió eurót. 2020 folyamán több sikeres bűntényt is összehoztak, tavaly decemberben például egy Eleonora Incardona nevű híres influencerhez törtek be - ő egyébként az előbb említett Leotta sógornője. Tőle kilenc táskát, két övet, öt sálat, két fülbevalót, két brosst, egy nyakláncot, egy karkötőt, egy pánztárcát, egy bőröndöt és 1000 euró kézpénzt lovasítottak meg - ezek összértéke több tízezer eurót tett ki. 

Idén már nem volt ekkora szerencséjük. Januárban elfogták a banda egyik tagját, három társát pedig a múlt héten kapták el. A legfiatalabb betörő mindössze 17 éves volt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.