Hirdetés

Instant videohívásokkal vágna vissza a Chrome-nak a Microsoft Edge böngésző



|

Több új funkciót is kapott a Microsoft Edge böngészője, többek között egyetlen gombnyomásra lehet vele videotelefonálni.

Hirdetés

A Microsoft Edge böngésző Chromium-alapokon ugyan versenyképessé vált a Chrome-mal, de nagyon hasonló funkciókat kínál a Google megoldásához. A Microsoft ezért igyekszik újabb és újabb húzásokkal egyedibbé tenni és megkülönböztetni az Edge böngészőt.

Most például egy gyors videohívás funkciót, képernyőkép-készítőt és ár-összehasonlítót épített bele. A Meet Now nevű videohívás funkció ezek közül a legérdekesebb. 

Hirdetés

Ez külön gombot kapott az új oldalakon, és amint rányom valaki, létrejön egy hivatkozás, amin keresztül akár 50 emberrel lehet konferenciahívást tartani, ehhez pedig senkinek nem kell külön szoftver telepítenie.

Erre egy éve mindenki csak legyintett volna, a távmunka korában azonban népszerű funkció lehet, és még ebben a hónapban megérkezik, az Edge mellett a webes Outlookba és a Windows 10 tálcájára is. 

Szintén érdekes kiegészítő funkció a képernyőképek készítését segítő eszköz, amely az oldalakon legörgetve extra hosszú képet is tud készíteni, az ár-összehasonlító pedig katalógust épít a termékekből, majd az árakat más kereskedőknél is összehasonlítja. 

Ti mit gondoltok, az ilyen apróságok segíthetik az Edge előretörését, vagy továbbra is csak böngészők letöltéséhez használják majd az emberek?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.