Hirdetés

Több mint 100 embert építhet le az Intel



|

A The San Francisco Chronicle beszámolója szerint egészen pontosan 129 dolgozóját küldené el az Intel.

Hirdetés

A The San Francisco Chronicle napokban nyilvánosságra került beszámolója szerint az Intel leépítést tervez. Ezúttal 129 dolgozót küldene el, méghozzá a Santa Clarában lévő főhadiszállásáról. Mindez része annak a stratégiának, amely a Data Center Group átszervezését érinti. Ez egyébként januárban már Data Platforms Groupként működött tovább. Az átszervezés hatására elvileg sok száz embert küldenek majd el számos irodából. 

Hirdetés

Az Intel mondta a lapnak, hogy az egyes üzleti egységek olyan területekre koncentrálják az erőforrásaikat, ahol a legnagyobb lehetőséget látják a növekedésre. Ennek részeként pedig megszüntetik azokat az állásokat, amelyek olyan projektekhez társulnak, amelyek többé nem élveznek a cég számára prioritást. 

A vállalat szerint fontos, hogy a leépítések a globális munkaerejének 1 százalékát sem érintik, ráadásul 1300 pozícióra toboroznak közben új dolgozókat. Azt senki sem tudja persze, hogy a leépített embereknek ajánlanak-e helyet ezek közül. Akit elküldenek, az a cégnél töltött idő alapján kap majd egy kártérítési összeget, illetve komoly prémiumokat adnak majd, hogy hosszú időre fedezhesse minden távozó az egészségbiztosítását. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.