Hirdetés

Intel: jövőre jönnek az 5G-s PC-k



|

Hamarosan érkeznek a Snapdragon 835-re építő, LTE-képes always connected PC-k, de az Intel máris visszavágna az 5G-s modemekkel.

Hirdetés

A Microsoft és a Qualcomm együttműködésének hála hamarosan tényleg megjelennek a piacon az úgynevezett always connected PC-k, amelyek már Snapdragon 835-ös chipre és LTE-modemre építenek. 

Hirdetés

Az Intel sem szeretne lemaradni, így a rivális 2019-ben 5G-képes megoldásokkal vág vissza. A Microsoft mellett több nagy PC-gyártóval (a Dell, a Lenovo és a HP is lecsapnak az XMM 8060 modemre) is együttműködik az Intel azért, hogy elhozza az 5G-s PC-ket. 

Természetesen az 5G-s szabványt addig véglegesíteni is kell, és jó kérdés, hogy hol mennyi időbe telik a szolgáltatóknak az újdonság bevetése. Az alapötlet mindenesetre az, hogy gyors, késlekedés nélküli elérést biztosítsanak több milliárd okostelefonnak, PC-nek, viselhető eszköznek és IoT-s kütyünek. 

Bár egyelőre elég kevés mobilnetképes PC van a piacon, az Intel szerint a következő években nő majd a kereslet ezek iránt. A felhasználók az előrejelzések szerint értékelik majd a vezeték nélküli hálózatokat, a költségek pedig csökkennek. Ez utóbbira szükség is lesz, hiszen bár majdnem mindenki örülne, ha a laptopjában 5G-s chip lenne, valószínűleg senki nem szeretne havonta nagy összegeket kifizetni a gyors elérésért. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.