Internet Explorer módot kap az új Edge böngésző



|

Sok újítást eszközöl az új Edge böngészőjén a Microsoft: a szoftverből már macOS-re írt verzió is lesz.

Bár az új Edge böngészőt a Google Chromiumra építette a Microsoft, sok olyan funkciót ad hozzá a szoftverhez, amelyeknek hála egyáltalán nem a Google Chrome-ról beszélünk majd a jövőben. 

Hirdetés

A böngésző korai verzióiban benne van a Microsoft testre szabható felülete, leváltották a Google alapszolgáltatásait. Most pedig sok újdonságot jelentettek be, amelyek elvileg a következő hetekben válnak elérhetővé a tesztbuildekben. 

Nagy újdonság, hogy az új Edge böngésző a Windows régebbi verzióin (valószínűleg a Windows 8.1-en és a 7-en) is használható lesz, továbbá lesz macOS operációs rendszerre írt verzió is. 

A legnagyobb figyelmet mégis az új Internet Explorer mód kapta, ami lehetővé teszi, hogy olyan honlapokat is elérjünk, amelyek normál esetben kizárólag Internet Explorer 11 alatt működnének megfelelően. Ez egyébként régebbi, nem frissített oldalaknál fontos. A kompatibilitási módra azért van szükség, mert anno nem követte eléggé az új webes szabványokat a Microsoft, ezért most bonyolultabb a teljes átállás. 

Lesznek továbbá új fejlesztői eszközök, a Collections segít majd tartalmakat lementeni, illetve az adatkezelés is javul. 

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.