Hirdetés

A kézírást is felismerheti az új iOS



|

Normál, begépelt szöveget csinálhat az idén ősszel érkező iOS 14 mindabból, amit kézzel írunk a kijelzőre.

Hirdetés

A pletykák és az amerikai korlátozások miatt jó eséllyel az Apple idei fejlesztői konferenciája, a WWDC is elmarad. Az iOS 14 azért ősszel még megérkezhet, legfeljebb másképp ismertetik majd az újdonságokat. A szóbeszéd alapján lesz benne egy úgynevezett PencilKit funkció, ami képes lesz felismerni a kézzel írt szöveget, majd azt normál, gépelt szöveggé alakítani. Erre elvileg bármilyen szöveges beviteli mezőben lesz lehetőség, de elvileg csak Apple Pencil használata esetén. 

Hirdetés

A kézzel írt szövegek átalakítása az Apple legtöbb gyári alkalmazásában támogatott lehet, és amikor az Apple Pencillel megérintünk egy szöveges beviteli mezőt, akkor egy lebegő elem jelenik meg a kezelőfelületen, ami lehetővé teszi majd az írásos bevitelt. 

A feltételezések szerint ezt a funkciót idővel majd a külsős fejlesztők is használhatják az appjaikban.. Sőt, azt sem tudni, hogy a funkciót sikerül-e befejezni az iOS 14 megjelenéséig. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.