Hirdetés

iOS 15-re frissítettél? Nem árt vigyázni a fotóidra!



|

Kellemetlen meglepetést tartogat az Apple legújabb mobilos rendszere, és a jelek szerint odébb van még a javítás.

Hirdetés

Az Apple-termékek kapcsán talán a legelcsépeltebb kifejezés az "ökoszisztéma", amivel azt szoktuk kifejezni, hogy az almás kütyük és szolgáltatások szorosan együtt dolgoznak a maximális kényelem érdekében.

A sokak által kedvelt megközelítés szívében az iCloud nevű felhőszolgáltatás áll, ami nem csak az adatainkat szinkronizálja, de az automatikus biztonsági mentéseknek is otthont ad. Az utóbbi azonban egy felettébb kellemetlen hibát okoz a nemrég megjelent iOS 15-ben, ami a fotóink egy részének elvesztésével járhat.

Hirdetés

A Twitteren és a MacRumors fórumán már több felhasználó is arra panaszkodik, hogy bizonyos esetekben az iMessage-üzenetekből lementett képeik egyszerűen törlődnek a könyvtárukból az automatikus iCloud-biztonsági mentések után. Erre konkrétan akkor kerül sor, ha a biztonsági mentést megelőzően töröljük azt az iMessage-beszélgetést, amiből lementettük az adott fotót.

A problémát vélhetően az okozza, hogy hiába mentjük manuálisan a képeket, az iCloud továbbra is a beszélgetésekhez köti őket, így amikor a törölt csevegés már nem kerül szinkronizálásra, az abból származó anyagok is tovatűnnek az éterben.

Az iOS15-höz ugyan nemrég jelent meg a 15.0.1-es javított verzió, egy beszámoló szerint viszont még az egyelőre csak a beta 2-nél járó iOS 15.1-ben sem hozta helyre a hibát az Apple.

Magyarán előfordulhat, hogy az almás tábornak még sokáig együtt kell élnie a bakival, így átmeneti praktikaként az iMessage-fotók más eszközre, vagy alternatív felhőszolgáltatásokra való mentését, illetve a beszélgetések megőrzését javasoljuk.

Messze nem ez azonban az iOS 15 egyetlen ismert hibája, ami az új szoftver népszerűségén is foltot hagyott: az előzetes mérések alapján a kellemetlenségektől tartó felhasználók kivárnak a telepítéssel, így egységnyi idő alatt jóval kevesebben (19,3 százaléknyian) töltötték le a szoftvert, mint a tavalyi iOS 14-et.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.