Hirdetés

iOS-re is érkezik a YouTube kép a képben funkciója, előfizetés sem kell hozzá



|

Első körben viszont csak a Premium-felhasználók örülhetnek.

Hirdetés

Az Apple tavaly szeptemberben tette elérhetővé az iOS 14-et, amely számos újítást hozott az átszabott widgetektől az alternatív alkalmazásválasztón át a kép a képben, azaz a PiP (Picture in Picture) funkcióig.

Az utóbbi lehetővé teszi, hogy a főképernyőre visszatérve egy kis ablakban folytatódjon a videók lejátszása a funkciót támogató appokban és weboldalakon. A YouTube azonban egész eddig nem tartozott ezek közé, sőt, néhány nap alatt még a böngészős kerülőutat is gondosan lezárták, nehogy valaki így élvezhesse a Premium-előnynek tartogatott, háttérben történő zenelejátszást.

Hirdetés

Most azonban bejelentették, hogy hamarosan az iOS-es és az iPadOS-es YouTube alkalmazás is engedélyezi a PiP-et. Első körben csak az amerikai Premium-előfizetők kapják meg a lehetőséget, egyeseknél már fel is bukkant a repertoárban:

Később viszont az ingyen videózó közönségnek is megadatik a funkció, az ő esetükben természetesen a reklámok sem hiányoznak majd a kis ablakokból. Aki viszont ezzel oldaná meg a zenélést, annak rossz hír, hogy a Google közlése szerint az Egyesült Államokban az ilyen tartalmaknál nem fog működni a PiP, ami feltehetően Európában is így lesz, ha előbb-utóbb ideér.

Egyelőre azonban még azt sem tudni, hogy a tengerentúlon mikortól válik elérhetővé az előfizetés nélkül használható YouTube-PiP. A mobilos kép a képben egyébként csak az iOS-en újdonság, Androidon már korábban is működött ez a lehetőség.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.