Hirdetés

Még profibb lett az iPad Pro



|

Trackpad támogatással, jobb kamerával, és opcionálisan választható, továbbfejlesztett Magic Keyboarddal érkezik az Apple laptophelyettesítőnek szánt táblagépe.

Hirdetés

Tény, hogy az iPad Pro egyre több olyan dolgot tud, amivel kiválthatja a laptopokat az átlagfelhasználók számára, de még mindig nem érhetünk el rajta mindent, amire a hétköznapi géphasználat kapcsán szükségünk lehet. Az Apple lépésekben halad, az iPadOS 13.4-gyel például elhozza a trackpad-támogatást, de ebben is próbál innovatív lenni.

Hirdetés

Ha trackpadet csatlakoztatunk az eszközhöz, a kör alakú kurzorral a felhasználói felület egyes elemein lépkedhetünk, így pontosan láthatjuk, mi kattintható, és mire fogunk bökni. A rendszer támogatja majd a többujjas mozdulatokat is. A korábban pletykált, érintőpaddal kiegészített Magic Keyboard májusban érkezik, és nagyobb szabadságot, kényelmes használatot kínál azzal, hogy "lebegteti" a tabletet. USB-C pass-through töltést használ, így nem foglalja le az iPad egyetlen csatlakozóját.

Az új, március 25-én megjelenő iPad Pro egyébként egy A12Z Bionic chipet tartalmaz, benne egy nyolcmagos GPU-val, aminek köszönhetően 4K-s videók szerkesztése vagy 3D-s modellek megalkotása sem lesz akadály. Az akksi 10 órát bír, az LTE kapcsolat (az ezt támogató változatban) 60 százalékkal gyorsabb az elődjénél, és a Wi-Fi csatlakozáson is fejlesztettek. A tükröződésmentes Liquid Retina kijelző 11 és 12,9 hüvelykes változatban érhető el, a ProMotion technológia automatikusan állítja a frissítési sebességet 120 Hz-ig a tökéletes reszponzivitás érdekében.

A Pro kamerarendszer egy 12MP-es Wide kamerát, valamint egy 10MP-es Ultra Wide-ot foglal magában. Előbbivel gyönyörű, 4K-s fotókat és videókat készíthetünk, utóbbi pedig széles látószöget garantál. Az öt, stúdióminőségű mikrofonnal kristálytiszta hangot rögzíthetünk, a négy hangszóró pedig magas minőségben játssza le a hangokat.

Érdekes újítás még a LiDAR Scanner, mellyel a legfeljebb 5 méterre lévő tárgyak távolságát pontosan bemérhetjük (kültéren és beltéren egyaránt), ami vadonatúj AR-élmények átélésére ad lehetőséget. A Mérés (Measure) appal akár valaki magasságát is megmérhetjük, vagy azt, hogy milyen szögben hajlik a válla, ami a fizioterápiában lehet hasznos.

Az új iPad Pro 11 hüvelykes változata 324 990 Ft-tól indul, a 12,9 hüvelykesért legalább 399 990 Ft-ot kell fizetni. Tárhely tekintetében 128, 256, 512 GB és 1 TB közül választhatunk mindkét esetben, illetve elérhető Wi-Fi-s és Wi-Fi + Cellular-os modell is. Mindkettő asztroszürke vagy ezüst színben lesz kapható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.