Hirdetés

iPadOS 14: jobban kezelhető appok, elegánsabb értesítések



|

Az Apple az iPadOS 14 esetében arra ment rá, hogy ha már van egy nagy kijelző, maximálisan ki tudjuk azt használni.

Hirdetés

Pár éve az Apple elkezdte az iPadet (főleg az iPad Prót) laptoppótlóként reklámozni, külön nevet adott a rajta futó rendszernek, és mindent megtesz azért, hogy az átlagfelhasználók számára valóban jó alternatívát kínáljon. Messze még az út vége, de az iPadOS 14 is tesz pár határozott lépést előre.

Hirdetés

Appok az iPad kijelzőjére szabva

Számos alkalmazásba építenek be oldalsávot, hogy gyorsabban elérhessük a különböző mappákat, funkciókat. A Fotók alkalmazásában ennek köszönhetően például könnyebben böngészhetjük és rendezhetjük a fényképeinket. Hasznosabbak lesznek (vagy néhol eleve megjelennek) a lenyitható menük is, amikből gyorsan elérhetjük a legfontosabb funkciókat.  Átdolgozzák a főoldali widgeteket is (amik az iOS 14-ben debütálnak majd iPhone-on), hogy valamivel jobban nézzenek ki.

A Universal Search keresőbe beépítik a MacOS-es Spotlight legtöbb funkcióját: gyorsan elindíthatjuk az appokat, kereshetünk fájlok között vagy épp bennük, előhúzhatjuk a szükséges kontaktokat vagy dokumentumokat. Még a dizájn is ismerős lehet a Mac-eseknek.

A kézírás felismerése is javul elsősorban az angol és kínai szövegeknél, valamint az ábrák rajzolásánál, amennyiben Apple Pencillel jegyzetelünk. Ha rajzolunk egy bénábban kinéző csillagot, az alkalmazás ezt felismeri, és szabályosra javítja, amennyiben röviden megállítjuk a tollat a rajz befejezésekor.

Az egyik legjobb újdonság, hogy végre átállíthatjuk, mi legyen az alapértelmezett böngésző és e-mail-kliens.

Ami jár a kicsinek, jár a nagynak is

Az iOS 14 legtöbb újdonságát az iPad OS 14 is tartalmazza, így a Térkép, az Üzenetek, a Siri fejlesztései, valamint az App Clips funkció is érkezik. Továbbá a hívások értesítése már diszkréten, a képernyő tetején jelenik meg, nem foglalja el az egészet. Mindkét mobil operációs rendszer ősszel fog debütálni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.