Hirdetés

iPhone 13, iPadek és Watch Series 7 - minden, amit az Apple előadásán bejelentettek



|

Új, még fejlettebb iPhone-ok, vadonatúj iPad mini, és egy átdizájnolt, de nem szögletes Watch is bemutatkozott.

Hirdetés

AirPods ugyan végül nem volt, de új iPadeket, iPhone-okat és az Apple Watch Series 7-et is megmutatta az Apple mai előadásán. Míg a táblagépek és az okostelefonok szeptember végén érkeznek, addig azt még csak nagyjából sem tudhatjuk, mikor jönnek az új órák. Mindenesetre annak örülünk, hogy strapabíróbb, megerősített kijelzővel és házzal érkező készülékekre számíthatunk, amiket dobálni nem érdemes, de az eséseket tok nélkül is túlélhetik. Nézzük a friss kínálatot.

Hirdetés

iPad

Már a műsor elején bejelentették az új, 10,2"-es, gigabites LTE-t kínáló iPadet, ami A13 Bionic chipet kapott, mely 20%-kal gyorsabb teljesítményt nyújt minden területen (CPU, GPU, Neural Engine) elődjéhez képest, és 3x gyorsabb mint a legnépszerűbb Chromebook, valamint 6x gyorsabb a legjobban fogyó androidos tabletnél. A távoktatás miatt egy 12 MP-es ultraszéles kamera kerül bele 122 fokos látótérrel, Center Stage támogatással, így automatikusan követi az embereket. A kijelzője a True Tone-nal igazítja a színeket és a fényerőt a környezethez. Dizájnja nem változik, így támogatja a korábbi kiegészítőket, billentyűzeteket, és az első generációs Apple Pencilt. Lesz rajta Touch ID, továbbá kihasználja az iPadOS 15 számos újdonságát, lehet vele például multitaskingolni. 134 990 Ft-nál indul, 64 GB tárhelyet ad a legolcsóbb változat belőle, de van 256 GB-os is. Megjelenése szeptember 24-ére várható.

Ahogy azt már jó ideje pletykálták, érkezik az iPad mini új változata is, ami megkapja az iPhone 12-nél is látott szögletes dizájnt, valamint az A15 Bionic chipet. 8,3"-es a kijelzője, a Touch ID a felső gombba került, illetve nincs kamerasziget, a kamera diszkréten megbújik a kávában. Képernyője támogatja a True Tone-t, csillogásmentes bevonatot kapott. 40%-os CPU-, 80%-os GPU-teljesítménynövekedésre számíthatunk, a Neural Engine pedig kétszer gyorsabban dolgozik, mint az előző generációs modellben. USB-C port kerül rá, és 5G-t is támogat. Előlapi kamerája 12MP-es, ultraszéles és Center Stage támogatású, hátlapi kamerája 12 MP-es, f/1.8-as rekesszel, True Tone vakuval. Sztereó hangszórókat is kapunk, amennyiben fektetve használjuk. Ez már a második generációs Apple Pencillel is működik, amit mágnessel kapcsolhatunk hozzá könnyedén. A legolcsóbb kiadás 199 990 Ft-ba fog kerülni, külön lesz Wi-Fi-s és 5G-s változat, 20W-os töltőfej jár hozzá.

Apple Watch Series 7

Az előadás ezen szegmense azzal indult, hogy bejelentették, a WatchOS 8 felismeri, ha kerékpározunk (azt külön, ha e-bike-ot hajtunk), és azt is, ha elesünk, valamint számos új edzésformát fog támogatni. A szoftverfrissítés szeptember 20-án, hétfőn fut be, és a Series 3-ra is telepíthető lesz még.

Nagyobb, beltéren 70%-kal fényesebb kijelzőt kapunk, mivel 1,7 mm-esre csökken a káva, viszont a korábbi értesülésekkel ellentétben nem lesz szögletes a dizájn, csak finomítják a kerekded tokot. A nagyobb méretnek köszönhetően teljes billentyűzetet használhatunk, és vadonatúj, kimondottan ehhez alakított óralapokra is számíthatunk. "Törésálló" a kijelzője, és IP6X-es a porállósága, valamint WR50-es a vízállósága, így úszni is elvihetjük. Akkumulátora 18 órán át bírja hivatalosan, és az új kábellel 33%-kal gyorsabban tölt, mint a Series 6 - 8 perc töltés 8 óra üzemidőt jelent az alvásfigyeléshez. Öt új színből választhatunk, lesz például zöld, kék és piros is.

Megmarad a kínálatban a Series 3 és az SE is. A 41mm-es és 45mm-es változatban kapható Series 7 ősszel jelenik meg, konkrétabbat még nem tudni, a magyar ár sem ismert.

iPhone 13 és mini

A tavalyi dizájnt fejlesztette tovább az Apple az iPhone esetében. IP68-as vízállóságával, megerősített üvegével még elődjénél is strapabíróbb, és még a kamerasziget is kisebb lett. Belülről szintén áttervezték, hogy elférjen egy nagyobb akkumulátor, mellyel 1,5 órával többet bír a mini (5,4"), 2,5-lel az alap (6,1") modell. 28%-kal fényesebb a kijelzője, OLED-es, 1200 nites a maximális HDR fényereje.

Belül egy A15 Bionic chip dolgozik, melyben a CPU-t 2 nagy teljesítményű és 4 nagy hatékonyságú mag alkotja, és a riválisoknál 50%-kal gyorsabb. GPU-ja 4 magos, 30%-kal múlja felül a konkurenciát, a Neural Engine pedig 16-magos, 15,8 billió műveletet tud végrehajtani másodpercenként. Módosításoknak köszönhetően az 5G-s kapcsolat még gyorsabb lesz.

Az alap és a mini modellen található kamera a "legfejlettebb kétlencsés rendszer", a széles 12MP-es, f/1.6-os a rekesze, 26 mm-es a fókusztávja, 47%-kal több fényt enged be, az ultraszéles pedig ugyancsak 12MP-es, f/2.4-es rekesszel, 13 mm-es fókusztávval, 120 fokos látószöggel. Jobban fotóz alacsony fény mellett és portrémódban is. Használhatjuk vele a Cinematic módot, amivel könnyedén váltható a fókusz, és automatikusan végzi a követést is.

294 990 Ft a mini, 334 990 Ft az iPhone 13 kezdőára. Pink, kék, fekete, törtfehér és piros színben lesz elérhető szeptember 24-étől.

iPhone 13 Pro és Pro Max

Hasonló újításokat kap a két fejlettebb modell is: megerősített Super Retina XDR OLED kijelzőre és nagyobb akkumulátorra is számíthatunk. A megjelenítő adaptív, 10 és 120 Hz közötti képfrissítéssel működik, mindig ahogy a helyzet megköveteli.

Kamerarendszereiket egy széles, egy ultraszéles és egy telefotó lencse alkotja, ami az ISP segítségével hatékonyan szűri a zajt, gyorsabb záridőt kínál. A széles f/1.5-ös rekesszel rendelkezik, így alacsony fényerő mellett sokkal jobb képeket lő, az ultraszéles f/1.8-as, és új autofókusz rendszert kapott. Elérhetővé válik a makrófotózás is, melyet videóban, lassított felvételeknél és timelapse-eknél is használhatunk. A 77 mm-es telefotó lencse segítségével a telefon 6x-os optikai zoomtartománnyal dolgozik. A képek finomhangolása is részletesebb lesz, az éjszakai módot pedig bármely lencsével használhatjuk. A feljebb említett Cinematic mód szintén támogatott.

Az 6-magos GPU-val és 6-magos CPU-val rendelkező A15 Bionic chip mindkettő téren 50%-kal gyorsabb a konkurencia csúcskészülékeinél. Az átdolgozott akkumulátor a Pro üzemidejét 1,5 órával, a Pro Maxét 2,5 órával toldja meg. Az 5G kapcsolat ugyancsak gyorsabb lesz.

A Pro 6,1"-es, a Pro Max 6,7"-es méretben, 128 GB-os, 256 GB-os, 512GB-os és 1 TB-os tárhellyel érkezik szeptember 24-én. Előbbi 424 990 Ft-tól, utóbbi 464 990 Ft-tól indul.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.